SIP nu mai vrea anul acesta şcolar cadre didactice cu două locuri de muncă

Maria Tiprigan, liderul SIP Botosani
Maria Tiprigan, liderul SIP Botosani

Sindicatul Învăţământului Preuniversitar a solicitat, în cadrul unei comisii paritare, să nu mai existe situaţii în care un cadru didactic să aibă două locuri de muncă. Maria Ţiprigan, liderul SIP Botoşani, susţine că la această dată sunt încă cadre didactice care nu au luate catedre, în timp ce unii dintre titularii învăţământului au avut anul trecut şi câte două locuri de muncă. 

Sunt oameni care anul trecut au avut şi două servicii, în două unităţi şcolare. Au fost cadre care au avut două norme. Un cadru didactic minţea directoarea că merge la nişte tratamente şi dânsa mai era şi psiholog şcolar. Nu este singurul caz. Un alt profesor lucra la Primărie şi avea şi normă întreagă la un liceu din Botoşani. Codul muncii le permite să aibă două servicii, însă nu este normal„, a spus Maria Ţiprigan.

Liderul SIP susţine că unele şcoli nu au dat toate orele spre ocupare, din cauza solicitărilor venite din partea titularilor care vor ore în plus. 

Sunt care îşi iau peste normă, iar noi avem profesori cu nota 9 care stau pe la uşile noastre. Eu nu sunt de acord cu aşa ceva„, a completat Ţiprigan.

One thought on “SIP nu mai vrea anul acesta şcolar cadre didactice cu două locuri de muncă

  1. Perfect de acord, dar ce caută doamna pensionară (de anul trecut), Ana Bărculeţ la liceul Ghe. Asachi? era cumva un loc liber? dacă da, de ce nu a apărut nicăieri ca liber? oare direcţiunea de acolo nu ar trebui să dea nişte explicaţii? prea mare nedreptate şi din păcate nimeni nu face nimic. Numai vorbe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *