Incendiu de vegetație uscată stins după mai bine de opt ore

Peste 60 de pompieri, voluntari și cetățeni au intervenit, sâmbătă, pentru stingerea unui incendiu care a distrus vegetația uscată dintr-o plantație de  salcâm aflată pe raza localității Prisăcani, orașul Flămânzi. A ars doar vegetația uscată de pe cca. 70 ha. Intervenția a durat mai bine de opt ore și a fost extrem de dificilă întrucât incendiul se manifesta pe un teren accidentat, iar vântul bătea cu putere și își schimba foarte des direcția. Pompierii au salvat și protejat de foc două stâni, culturile de porumb și floarea soarelui de pe terenurile din apropierea focarului.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a fost solicitat, sâmbătă, puțin înainte de ora 12.00, să intervină pentru stingerea unui incendiu ce a cuprins vegetația uscată dintr-o plantație de salcâm de pe raza localității Prisăcani, orașul Flămânzi. Spre locul indicat s-au deplasat patru echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani şi membrii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din Flămânzi și Prăjeni. La sosirea gărzii de intervenţie, ardea vegetația uscată din plantația de salcâm, existând pericolul ca focul să se propage la două stâni, dar și la culturile de porumb și floarea soarelui din apropierea focarului. Extinderea focului a fost favorizată, pe de o parte de vegetația uscată ce depășea un metru și întreținea arderea, iar pe de altă parte de vântul ce bătea cu putere și iși schimba des direcția. Zona greu accesibilă nu le-a permis pompierilor să ajungă cu autospecialele în apropierea focarului, aceștia fiind nevoiți să întindă sute de metri liniari de furtun de pe mașinile de intervenție pentru a ajunge la locul unde se manifesta incendiul.

După mai bine de opt ore incendiul a fost lichidat. A ars vegetația uscată de pe cca. 70 ha de plantație.  Incendiul a fost generat cel mai probabil de un cetățean care a aprins mai multe deșeuri menajere, depozitate pe un teren de lângă plantație și a lăsat focul nesupravegheat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *