Clubul ,,Cărţilor Revistei Luceafărul” – un pertinent demers cultural

Certificat-Cofondator, Gh-BuracCum era și firesc, în jurul Revistei Luceafărul (Botoșani) a luat ființă un Club menit să valorifice munca și experiența redactorilor de la această publicație de cultură. Clubul ,,Cărților Revistei Luceafărul”, cum a fost numit pentru prima dată la Vlăsinești, cu ocazia lansării primei cărți din această colecție – ,,Lumini ce nu se sting”, autor Gheorghe Burac -, s-a născut din nevoia de a răspunde dezideratelor cuprinse în manifestul fondatorilor Revistei ,,Luceafărul”, făcut public în ianuarie 2009. Unul din aceste obiective a fost și acesta de a iniția o colecție de cărți ale autorilor care publică în mod obișnuit, lună de lună, în această publicație.

Pe Valea Bașeului, în 15 august 2012, când s-a sărbătorit și ,,Ziua Comunei Vlăsinești”, cu prilejul amintitului eveniment de lansare de carte, s-au înmânat primele certificate de cofondatori și membri de onoare ai ,,Clubului Cărților Revistei Luceafărul”. Desigur, CoFondatorii Clubului sunt autorii cărților ce se vor publica, iar Membrii de Onoare vor fi ,,ctitorii de cărți”, oameni care prin mărinimia domniilor lor vor contribui material pentru a acoperi parțial costul aparițiilor. Respectând norma internă stabilită, Certificatul de CoFondator care poartă numărul ,,1” a fost atribuit domnului prof. Gheorghe Burac, autorul primului volum – ,,Lumini ce nu se sting” – din Colecția ,,Cărțile Revistei Luceafărul”, iar primul Certificat de Membru de Onoare a fost înmânat domnului ing. Lucian Trufin, primarul comunei Vlăsinești.

Este un început bun și sperăm ca această inițiativă, de altfel, un demers cultural onest și concret, să prindă rădăcini zdravene!

Sursa: www.luceafarul.net

One thought on “Clubul ,,Cărţilor Revistei Luceafărul” – un pertinent demers cultural

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *