Planuri de sute de milioane de euro pentru judeţ

harta judet BotosaniUn studiu al Centrului Roman pentru Promovarea Comertului si Investitiilor Straine (CRPCIS) arata ca in 2012, in judet se vor face investitii in valoare de 503,12 milioane euro, in urma carora vor fi create 516 locuri de munca.

Prima pozitie in clasament este asigurata de parcul eolian de la Paltinis, in care compania Terra SPV One ar urma sa investeasca 500 de milioane de euro si sa creeze 200 de locuri de munca. O alta companie care va investi in judet este SOCAR cu 0,12 milioane euro. La nivel national firma va face investitii de 50 de milioane de euro. Totusi, de anul viitor compania ar urma sa-si mute sediul din Botosani in Bucuresti, motivul invocat fiind lipsa fortei de munca calificate.

Societatea Reinvest Trade Service anunta la randul sau infiintarea unui nou complex Kaufland, insa nu este specificata locatia si nici valoarea investitiei.

O alta investitie straina este cea a firmei SCP care vrea sa deschida un complex en gros cu 1,18 milioane euro.

In domeniul agricol societatea Agroliv Impex vrea sa investeasca 30.000 de euro. „Investitiile sunt cea mai rapida si cea mai sigura cale de a asigura bunastare cetatenilor. Raportul de fata trage un semnal de alarma pentru autoritatile publice locale si centrale pentru constientizarea rolului investitiilor straine si autohtone in dezvoltarea locala inteligenta, durabila si orientata spre oameni, spre crearea de locuri de munca”, se arata in concluziile studiului CRPCIS.

In privinta investitiilor realizate in cursul anului trecut, judetul Botosani ocupa locul 25 dupa valoarea lor, respectiv 2,07 milioane de euro. Dupa locurile de munca create de aceste investitii judetul ocupa locul 14 cu 236 de slujbe.  

Sursa: MONITORUL de BOTOSANI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *