Gheorghe Marcu, liderul PSD Botoşani: Adrian Năstase merita un tratament deosebit

Presedintele organizatiei judetene a PSD, Gheorghe Marcu
Presedintele organizatiei judetene a PSD, Gheorghe Marcu

În calitate de preşedinte al Departamentului pentru mediul de afaceri, piaţa de capital şi IMM din cadrul PSD, departament ce lucreaza sub îndrumarea lui Adrian Năstase, sunt alături de domnia sa în aceste momente dificile, se precizează într-un comunicat de presă remis redacţiei de Gheorghe Marcu, liderul PSD Botosani.

Omeneşte, regret perioada critică prin care trece un fost premier strălucit, cel ce a marcat istoria prezentă a României prin soluţiile viabile pe care le-a propus, înalta clasă şi respectul de care se bucurau instituţiile din România la vremea aceea, prin faptul că a fost dedicat misiunii primite şi a pus suflet. Nu pot comenta deciziile instanţei, dar pot recomanda decidenţilor politici, care au luat poziţie faţă de „cazul Năstase” în toţi aceşti ani, să se privească în oglindă.

Agitaţia ultimelor zile m-a purtat înapoi în timp, amintindu-mi cât de mult am luptat împotriva unui sistem de inechitate, la care sper să nu revenim, prin abuzuri repetate şi justiţie de televizor, cu exagerări care să impresioneze masele.

Afirm cu tărie că pentru loialitatea pe care a manifestat-o faţă de mandatul primit de la români, Adrian Năstase merita un tratament decent.

Însă modul grosolan şi inuman în care s-a dorit arestarea profesorului, juristului, politicianului Adrian Năstase, nu poate anula omul Adrian Năstase, care astazi împlineşte 62 de ani.

 La mulţi ani, domnule Presedinte Adrian Nastase !

4 thoughts on “Gheorghe Marcu, liderul PSD Botoşani: Adrian Năstase merita un tratament deosebit

  1. Domnule Marcu si eu ii doresc multi ani domnului Adrian Nastase, dar mai stiu ca indiferent de ce functie ai sau ai avut trebuie respectata legea. Daca legea trebuie respectata altfel de cei cu functii, schimbati-o si sa se respecte. Dar nu am vazut pe nimeni sa sara in ajutorul si celorlati care au condamnari de 5,6 ani cu executare si care au fost inchisi. Guvernul Ponta contine si ministerele justitiei si de interne, iar daca „arestarea s-a facut in mod grosolan si inuman, acesti ministri sunt vinovati. Consider ca ministrul de interne ar trebui sa-si dea demisia din moment ce a negociat modul de punere in aplicare a unei sentinte judecatoresti. CONSTITUTIA ROMANIEI la art. 16 prevede: Egalitatea în drepturi
    (1)Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
    (2)Nimeni nu este mai presus de lege.
    (3)Funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condiţiile legii, de persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară. Statul român garantează egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi pentru ocuparea acestor funcţii şi demnităţi.
    Daca considerati ca aceasta nu trebuie respectata modificati-o si pe aceasta si atunci nu voi mai zice nimic. Eu nu pot decide daca in acest caz este sau nu este vinovat, dar asa cum poate foarte multi oameni au facut inchisoare si s-a descoperit ca erau nevinovati, asa trebuie respectata sentinta si in acest caz. Aveti majoritatea in toate structurile, dovediti ca sunteti altfel decat ceilalti si atunci veti fi respectati si de cetatenii simpli care sunt cautati numai in preajma alegerilor. Deocamdata dupa alegerile locale nu am vazut decat cum se cauta o modalitate de a schimba directorii. Modificati legea si specificati ca mandatul celor numiti in functii de conducere se incheie odata cu schimbarea puterii. Consider ca declaratia unui coleg din USL care a solicitat demisia celor care sunt in functii de conducere, ca de altfel o sa plece „cu tinichele legate de coada” , reprezinta aceeasi metoda de a scapa de oameni ca si a PD-L -lui. Adica indiferent ce a facut, ca a incalcat legea, ca a facut abuzuri, daca isi dau demisia nu li se intampla nimic. Sa stiti ca de aceasta nu progresam ca indiferent ce au facut cei de la putere, daca-si dau demisia si pleaca fara a face scandal atunci nu li se intampla nimic. Incercati sa schimbati ceva inainte de a fi prea tarziu.

  2. Domnule Marcu si eu ii doresc multi ani domnului Adrian Nastase, dar mai stiu ca indiferent de ce functie ai sau ai avut trebuie respectata legea. Daca legea trebuie respectata altfel de cei cu functii, schimbati-o si sa se respecte. Dar nu am vazut pe nimeni sa sara in ajutorul si celorlati care au condamnari de 5,6 ani cu executare si care au fost inchisi. Guvernul Ponta contine si ministerele justitiei si de interne, iar daca „arestarea s-a facut in mod grosolan si inuman, acesti ministri sunt vinovati. Consider ca ministrul de interne ar trebui sa-si dea demisia din moment ce a negociat modul de punere in aplicare a unei sentinte judecatoresti. CONSTITUTIA ROMANIEI la art. 16 prevede: Egalitatea în drepturi
    (1)Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
    (2)Nimeni nu este mai presus de lege.
    (3)Funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condiţiile legii, de persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară. Statul român garantează egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi pentru ocuparea acestor funcţii şi demnităţi.
    Daca considerati ca aceasta nu trebuie respectata modificati-o si pe aceasta si atunci nu voi mai zice nimic. Eu nu pot decide daca in acest caz este sau nu este vinovat, dar asa cum poate foarte multi oameni au facut inchisoare si s-a descoperit ca erau nevinovati, asa trebuie respectata sentinta si in acest caz. Aveti majoritatea in toate structurile, dovediti ca sunteti altfel decat ceilalti si atunci veti fi respectati si de cetatenii simpli care sunt cautati numai in preajma alegerilor. Deocamdata dupa alegerile locale nu am vazut decat cum se cauta o modalitate de a schimba directorii. Modificati legea si specificati ca mandatul celor numiti in functii de conducere se incheie odata cu schimbarea puterii. Consider ca declaratia unui coleg din USL care a solicitat demisia celor care sunt in functii de conducere, ca de altfel o sa plece „cu tinichele legate de coada” , reprezinta aceeasi metoda de a scapa de oameni ca si a PD-L -lui. Adica indiferent ce a facut, ca a incalcat legea, ca a facut abuzuri, daca isi dau demisia nu li se intampla nimic. Sa stiti ca de aceasta nu progresam ca indiferent ce au facut cei de la putere, daca-si dau demisia si pleaca fara a face scandal atunci nu li se intampla nimic. Incercati sa schimbati ceva in mentalitatea de castigator inainte de a fi prea tarziu.

  3. Pentru D-l Aivancesei.
    Orice om, indiferent de culoare politica,natie,religie,in stare de libertate sau nu,poate fi tratat cu urarea de ,,La multi ani ! ” de ziua sa de nastere.

  4. DOMNUL DE MAI SUS SPUNE LUCRURI NEADEVARATE NU PUEM FI TOTI EGALI IN FATA LEGII!
    În vremurile grele pe care le trăim
    Când o planetă-ntreagă se plânge că o doare,
    Dezamorsând minciuna, Eroule sublim,
    Sunteţi Dumnezeul Ţării şi Unica Salvare.

    Noi, să vă fie bine, oriunde-am fi, veghem,
    Dar vă rugăm sfielnic să fiţi cu luare-aminte
    Să nu-nnoiţi doar oameni, ci şi acest sistem
    Care prin sine însuşi falsifică şi minte.

    Amprenta dumneavoastră să tuteleze, ea,
    Nu nişte reparaţii la vise iluzorii,
    Ci radicalizarea lăuntrică şi grea,
    Sub semnul Competenţei, Iubirii şi Valorii.

    Să vină primăvara conştiinţei româneşti,
    Renaşterea naturii, speranţei şi a muncii,
    Exemplu de-nnoire pornind din Bucureşti:
    Un neam care-şi iubeşte şi pe politicenii şi condamnatii

    Îndoliat de rele, acum mă nasc din nou,
    Slujindu-mi cu credinţă, după putere, ţara,
    Vă mulţumesc de toate, Cinstit şi Bun Erou,
    Din Geniul dumneavoastră, ca un fertil ecou…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *