Moartea lui Paul Secrieru determină tăierea copacilor de pe marginea drumurilor

accident paul secrieru Moartea recentă a fostului subprefect Paul Secrieru într-un accident de circulaţie produs la ieşirea din localitatea Huţani determină autorităţile din Botoşani să ia măsuri pentru ca astfel de evenimente să nu se mai producă. Astfel, preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu, a declarat, pentru BotosaniNews, că va tăia toţi copacii de pe marginea drumurilor judeţene.

De asemenea, el va face demersuri la Bucureşti pentru ca Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, să permită tăierea tuturor arborilor aflaţi pe drumurile naţionale.

Vreau să mă duc la Bucureşti- şi aici nu trebuie foarte mulţi bani- ca să ttăiem toţi copacii de pe marginea drumurilor. Eu, CJ, voi lua o decizie pentru tăierea tuturor copacilor de pe marginea drumurilor. Aţi văzut că copacii fac foarte multe victime„, a spus Ţurcanu.

El susţine că fiecare Primărie va avea dreptul de a tăia copacii pentru a putea folosi lemnele de foc.

17 thoughts on “Moartea lui Paul Secrieru determină tăierea copacilor de pe marginea drumurilor

  1. Mare prostie sa taiem copacii cand altii nu stiu cum sa planteze. Dar de ce nu vorbiti ca soferii nu respecta regulile de circulatie ( unii dintre ei ), si merg cu viteza excesiva. De ce nimeni nu spune ce viteza avea Secrieru in momentul accidentului. Mi se pare o prostie sa taiem copacii in loc ca fiecare sofer sa adopte o conduita civilizata in trafic

  2. Astupam si santurile, desfiintam podurile pentru ca au capete de pod, nu-i asa …., desfiintam si localitatile, interzicem si carutele si pietonii! Offffff

  3. nu cred ca domnul turcanu a inventat roata. parca deunazi spunea de prioritatea repararii drumului. etc. oare taie si padurea BAISA?!

  4. oare a gandit mult la aceasta rezolvare? a primit si consiliere? nu i-a zis nimeni ca un copac creste in zeci de ani? in legislatura lui nu creste nici 10% din copac dar se pare ca va reusi sa taie 1000% – practic ce vrea sa faca acum nu nu va fi reparabil in 50 ani.
    Intre un Presedinte de CJ care nu a facut mare lucru in 4 ani si unul care a inceput sa distruga, ce am ales?
    oare astia sunt singurii oameni capabili care sa reprezinte aceste locuri?
    de reparatul drumului nici n-a amintit, iese din calcul!

  5. maestre, unde ai vazut tu in europa asta civilizata copaci pe marginea drumurilor? foarte bine ca ii taie. paul nu avea viteza. 70 de km la ora ti se pare viteza mare? si nu e numai vina faptului ca sunt copaci ci si starea f proasta a drumului. pe uscat patinezi pe portiunea aia, nici nu imi imaginez ce se poate intampla cand ploua. foarte buna initiativa de a taia copacii.

  6. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Prezenta copacilor pe margine drumurilor publice tine de o mentalitate mostenita de pe vremea cand se calatorea cu caruta sau trasura, iar umbra copacilor era benefica pentru calatori si cai.Ne dam chipurile ecologisti cand e vorba de copacii care omoara mai multi oameni decat razboiul din Afganistan, insa murdarim totul in jurul nostru cu gunoaie aruncate peste tot, cu mii de hectare rase de pe fata pamantului de mai marii momentului sau distruse pas cu pas de marunti gainari.Daca solutia limitarii vitezei de deplasare la 30-40 km/ora este apreciata de dvs. ca fiind buna, v-as dori sa prindeti o cursa Botosani-Bucurest care sa mearga ca aceasta viteza si sa ajungeti la destinatie in 25-30 ore

  7. Taiati copacii, si acoperiti si toate santurile.
    In lungul tuturor drumurilor judetene pe stanga si pe dreapta pe o latime de 50 metri se vor amenaja piste cu nisip afanat iar dupa cei 50 metri vor fi construiti parapeti din baloti de paie si/sau cauciucuri (vezi pistele de formula 1), in acest fel demnitarul (deputat, senator, prefect, presedinte consiliu judetean , etc ) va avea mult mai multe sanse de a scapa cu viata cand nu-i iese figura (depasirea pe linie continua, taierea curbei , depasirea in varf de panta ).
    Toate aceste amenajari vor fi folosite gratuit exclusiv de demnitari posesori de SUV, daca din intamplare se mai rastoarna cate un fraier (asa ca mine) toate cheltuielile pentru aducerea amenajarilor la starea initiala ii vor fi imputate acestuia in plus amarasteanul va executa si 3000 ore de munca in folosul smecherilor.
    Vai mama noastra ce presedinte de consiliu judetean avem , dupa Contac nu credeam ca o sa-mi para rau dar …………. vom trai si vom vedea.

  8. Felicitari pentru aceasta decizie! Eu sunt pentru mediu, si initiez sau ma alatur proiectelor pentru mediu, dar sunt total impotriva copacilor de pe marginea drumului; chiar si eu am avut intentia sa ma adresez intitutiilor abilitate pentru taierea copacilor de pe marginea drumului, cel putin pe acest sector de drum Botosani-Suceava, unde sunt mai multe cruci decat copaci; Recunosc ca si drumul este foarte prost si sper sa-l reabiliteze cat mai curand dar cu o firma serioasa in domeniu, Nu cu CONREC, care mai bine s-ar specializa pe facut chirpici, sau poate nici asa nu e bine; Mai bine sa reimpadureasca 1ha, decat sa avem 30 de copaci pana la Suveava, care intr-o saptamana sa-si ia tribut de 4 vieti omenesti. Ar fi o idee sa se planteze gard viu pe marginea drumurilor si atunci ar impiedica cat de cat si trecerea animalelor pe carosabil. Cei care pretind ca iubesc mediu si nu sunt de acord cu taierea copacilor sa faca efectiv ceva pentru mediu: gen colectarea selectiva a deseurilor, i-as intreba cata hartie au reciclat in viata lor, si dupa aceea sa vorbeasca

  9. …daca nu se pricepe , de ce nu l-a intrebat pe consilierul Zmau cite accidente se produc din cauza vitezei si cite din cauza copacilor….Ar vedea ca proportia este covirsitoare in favoarea vitezei…..Prin logica PRESEDINTELUI !? ar trebui sa fabricam masini numai cu 2-3 viteze….Tot prin logica lui trebuie sa concluzionam ca paturile din case trebuie stricate pentru ca cei mai multi oameni(80%) mor in pat…

  10. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    sunt de acord cu taierea copacilor de pe marginea strazilor..dar nu vreau sa-mi imaginez cat praf va fi pe sosele. Consider ca o solutie ar fi ca o data cu taierea sa se si planteze(1 copac taiat, 2 plantati)! Toate astea cu participarea primariei si a ong-urilor!!!

  11. -mai nataraule daca nefericitul de baiat- DUMNEZEU SA-l IERTE- s-a inecat in barajul Sitna ,tu vii si seci iazurile din judet???

  12. DOMNULE PRESEDINTE REPARATI DRUMUL,ASTA E PRINCIPALA PROBLEMA ,VA ROG TOT PROST VOM MERGE. COPACII VOR FI TAIATI LOGIC LA INCEPEREA LUCRARILOR. SUCCES VA DORESC !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *