Un consilier local şi unul judeţean, acuzaţi de incompatibilitate

Agentia Nationala de Integritate il acuza de incompatibilitate pe fostul ales judetean Mihai Axinte, dar şi pe consilierul local Mircea Aionesei.

Fostul consilier judetean Mihai Axinte este acuzat de Agentia Nationala de Integritate (ANI) de conflict de interese si incompatibilitate. Potrivit ANI, in perioada mandatului de consilier judetean acesta a incheiat un contract de furnizare material lemnos cu o unitate subordonata Consiliului Judetean (CJ) si a emis o factura, livrarile fiind in total de 21.000 de lei.

Fostul consilier a explicat ca in calitate de angajat al Directiei Silvice a facut livrari catre unitatea de asistenta sociala din Mihaileni la solicitarea acesteia. „Era la inceputul mandatului meu de consilier judetean si nu cunosteam organigrama, nu stiam ca unitatea de asistenta sociala este in subordinea CJ. Livrarea s-a facut la acelasi pret pe care il practicam si cu restul agentilor cu care lucram„, a declarat, pentru Monitorul de Botosani, Mihai Axinte. Fostul consilier a precizat ca a prezentat aceste lamuriri si ANI si asteapta un raspuns de la agentie.

ANI l-a acuzat de incompatibilitate si pe fostul consilier judetean Gheorghe Epuras, ca urmare a exercitarii in perioada septembrie 2010-aprilie 2011 si a functiei publice de auditor in cadrul aparatului de specialitate al primarului comunei Mihai Eminescu.

Consilierul judetean a contestat raportul in instanta. Gheorghe Epuras a explicat ca el nu a detinut o functie publica, intrucat era pensionat pe caz de boala si lucra cu jumatate de norma.

Consilierul Mircea Aionesei este acţionar la grupul de firme Pulsar, Epsilon şi Kit Electric, care a avut relaţii de afaceri cu municipalitatea.

One thought on “Un consilier local şi unul judeţean, acuzaţi de incompatibilitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *