Mărfuri contrafăcute şi bani confiscaţi de poliţişti în urma unor percheziţii la domiciliul a doi botoşăneni

Poliţiştii au efectuat percheziţii, vineri, la locuinţele a doi botoşăneni, suspectaţi că făceau evaziune fiscală cu produse contrafăcute.

Joi, 7 iunie., în urma documentării activităţii infracţionale a suspecţilor Adrian B. de 22 ani şi Cezar B. de 43 ani, ambii din municipiul Botoşani, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept de produse similare cu cele care poartă o marcă înregistrată şi care prejudiciază titularii de drepturi, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Botoşani, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au efectuat percheziţii la domiciliile suspecţilor, ocazie cu care au fost identificate articole de îmbrăcăminte şi încălțăminte, ceasuri de mână, genți de damă şi alte bunuri  inscripţionate cu diverse mărci.

Din probele administrate până în prezent a rezultat că, prin intermediul unui site, Adrian B. a  promovat pe internet şi a pus în circulaţie fără drept produse şi obiecte de îmbrăcăminte contrafăcute care poartă mărci similare cu cele înregistrate, mărfuri pe care le-a comercializat de la domiciliul său atât unor persoane din judeţul Botoşani cât şi din ţară, prejudiciind astfel titularii de drepturi.

Totodată s-a stabilit că bunurile contrafăcute identificate cu ocazia percheziţiilor au fost achiziţionate de către cei doi suspecţi la data de 4 iunie 2012 de pe raza municipiului Bucureşti, în vederea comercializării ilegale.

Întreaga cantitate de produse contrafăcute identificată cu ocazia percheziţiilor a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor şi stabilirii prejudiciilor cauzate titularilor de drepturi.

Valoarea totală a produselor și a sumelor de bani ridicate este de aproximativ 40.000 lei.

Faţă de învinuiţi cercetările vor fi extinse şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, constând în sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile, urmând a fi stabilit prejudiciul cauzat bugetului de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *