Primarul Cătălin Flutur şi preşedintele Mihai Ţâbuleac, favoriţi în sondaje pentru câştigarea alegerilor locale

Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur şi preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac sunt favoriţi în sondaje pentru câştigarea alegerilor locale, potrivit unui sondaj realizat de IQ Media, la comanda Mişcării pentru Botoşani.

De asemenea, Mişcarea pentru Botoşani, alianţa electorală din partea căreia candidează primarul Flutur şi preşedintele Ţâbuleac devansează USL, atît la Consiliul Local, cât şi la Consiliul Judeţean. Asta în condiţiile în care Mişcarea pentru Botoşani a fost înfiinţată în urmă cu cel mult două luni, în timp ce PSD și PNL s-au aliat în urmă cu mai bine de un an.

Potrivit sondajului realizat pe raza municipiului Botoşani, în perioada 25-27 mai, pe un eşantion de 1.215 persoane, cu o marjă de eroare de ± 2,5%, 51,2 % dintre botoşănenii cu drept de vot chestionaţi, votează cu primarul în funcţie, Cătălin Flutur şi doar 31,7 % dintre cei chestionaţi cu candidatul USL Ovidiu Portariuc. Doar 2,7 % dintre respondenţi susţin că vor vota pe data de 10 iunie cu candidatul PP-DD, Marius Cristescu. 

Pentru Consiliul Local, 43 % dintre cei chestionaţi votează cu Mişcarea pentru Botoşani, în timp ce 38,7 % cu USL. Pe locul 3 şi respectiv 4, în sondajul efectuat de firma IQ Media şi coordonat de cadre didactice universitare, se află PRM cu 3,7 % şi PP-DD cu 3,1 %.

Pentru Consiliul Judeţean, 45,3 % dintre botoşăneni votează cu preşedintele în funcţie, Mihai Ţâbuleac, în timp ce candidatul USL, Florin Ţurcanu obţine, conform sondajului, 35,6 %. Dumitru Codreanu, liderul PRM Botoşani, candidat, de asemenea la funcţia de preşedinte a Consiliului Judeţean Botoşani, obţine, conform sondajului, 2,1 %. 

Mişcarea pentru Botoşani este favorită în sondaje şi pentru majoritate în Consiliul Judeţean cu un procent de 43,7 %, în timp ce USL are 37,5 %. Pentru formarea Consiliului Judeţean, PRM se situează pe locul 3 cu doar 3,5 %.

Cercetarea a fost realizată pe raza municipiului Botoşani folosind tehnica sondajului de opinie, pe bază de chestionar administrat la domiciliul persoanelor intervievate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *