Societatea Modern Calor reduce preţul de producere a gigacaloriei

intalnire CogenSocietatea de termoficare din Botoşani va reduce preţul de producţie a energiei termice de la 419,44 lei/gcal la 409,8 lei/ gcal, potrivit unei hotărâri adoptate, joi, de Consiliul Local al municipiului Botoşani. Directorul Modern Calor, Ion Diaconu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că măsura aduce o economie de 800.000 de lei/an la bugetul local.

Un prim efect al acestei modernizări este că ieri (joi- n.r.) am ieftinit preţul cu zece lei. Am fi dorit să scădem mai mult, dacă cursul euro nu ar fi fost scăpat de sub control în ultima luna”, a spus Diaconu.

Deocamdată, preţul către populaţie se menţine acelaşi, de 183 lei/gigacalorie.

Oficialul Moder Calor susţine că preţul de producţie va scădea din nou în perioada imediat următoare, în funcţie de finalizarea investiţiilor la noua centrală termică, care produce în congenerare.

Declaraţiile lui Diaconu au fost făcute cu prilejul reunirii la Botoşani a directorilor de societăţi de termoficare din ţară, membri ai Asociaţiei Profesionale a Producătorilor de Energie Electrică şi termică în Cogenerare din România- Cogen. La Botoşani au fost astfel prezenţi directorul Cogen, Ion Dina, profesorul universitar Victor Athanosovici de la Universitatea Politehnică Bucureşti (cel mai bun specialist român în cogenerare), dar şi preşedintele ASER, Aureliu Dumitrescu.

One thought on “Societatea Modern Calor reduce preţul de producere a gigacaloriei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *