Fiul fostului deputat de Botoşani Mihai Mălaimare, vedetă la Hollywood

mihai-malaimare-coppola-Matt-Damon
Mihai Mălaimare jr le explică ceva important lui Matt Damon (centru) şi marelui regizor Francis Ford Coppola (dreapta). Foto: Libertatea

Mihai Mălaimare jr. face echipă cu unul dintre cei mai mari regizori din lume, Francis Ford Coppola. Departe de lumea dezlantuita a Bucurestiului, Mihai (36 de ani), baiatul cel mare al cunoscutului actor Mihai Malaimare, fost parlamentar de Botoşani, a urcat rapid si discret treptele afirmarii in America, la Hollywood, ajungand unul dintre cei mai apreciati directori de imagine ai momentului.

Mihai Malaimare jr a castigat nenumarate premii pentru imagine, este considerat un operator stralucit si lucreaza la Hollywood cu nimeni altul decat marele regizor Francis Ford Coppola, creatorul „Nasului”. Practic, traieste astazi visul american, dupa ce a realizat, alaturi de Coppola, doua filme, „Tinerete fara tinerete” (2007) si „Tetro” (2009), si a devenit un prieten apropiat al maestrului, cu care a ales sa colaboreze pe termen lung. Intr-un interviu acordat revistei americane „Esquire”, Mihai povesteste cat de complex si surprinzator este sa traiesti langa oamenii care fac, de azi pe maine, istoria filmului.

Se va casatori cu o romanca

La prima vizionare a filmului «Tinerete fara tinerete», la o proiectie privata in San Francisco, mi-a aratat cineva lista cu invitati. Dupa ce am citit primele cinci nume, m-am oprit. N-avea nici un sens. Dupa vizionare, parca pluteam, am si acum senzatia ca am visat. M-am trezit cu un pahar de vin in mana ciocnind cu Martin Scorsese si George Lucas, iar acesta din urma ma si intreba: «Nu-i asa ca HD-ul este senzational? Spune-i si tu lui Marty…». Dupa ce am dat mana cu Danny De Vito, Spike Jonze si Andy Garcia, m-a prins 5 dimineata la discutii cu Alfonso Cuarón. Chiar aveam senzatia ca ma uit la televizor!”, declara Malaimare jr, despre care tatal sau dezvaluia deunazi ca urmeaza sa se casatoreasca in SUA, la Los Angeles, cu o romanca, de profesie scenograf.

Mihai Malaimare s-a nascut pe 27 august 1950, la Botosani. In 1969 a venit la Bucuresti, s-a inscris la concursul de admitere de la IATC, unde a intrat ultimul, pentru a termina, patru ani mai tarziu, ca sef de promotie. Repartizat la Teatrul National din Bucuresti, a facut roluri mari nu numai pe scena, dar si in radio si televiziune. A fost deputat de Botoşani in perioada 2000-2008, iar acum e actor, regizor si director al Teatrului Masca.

Sursa: Libertatea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *