Candidaţii la Consiliul Judeţean, provocaţi la o dezbatere de sindicalişti

Marius Orosanu, liderul Cartel Alfa Botosani
Marius Orosanu, liderul Cartel Alfa Botosani

Cartel Alfa filiala Botosani, Sindicatul Impact si Sindicatul Alfa organizeaza miercuri, 30 mai 2012, ora 16.30, la Casa de Cultura a Sindicatelor Botosani, o masa rotunda cu persoanele care si-au depus candidatura la alegerile din iunie 2012 pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Botosani. Tema dezbaterii este „Asistenţa socială în Botoşani-trecut, prezent şi viitor”.

La acest eveniment sunt invitaţi să participe şi cetăţeni, dar numai pe baza înscrierii, la fel cum şi candidaţii la Consiliul Judeţean vor trebui să confirme participarea până pe 28 mai, ora 16.00.

Am plecat de la concluzia că Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului reprezintă peste jumătate din numărul de salariaţi ai Consiliului Judeţean cu instituţiile din subordine, bugetul acestei instituţii reprezintă peset jumătate din bugetul gestionat de către Consiliul Judeţean şi, practic, cel care candidează la funcţia de preşedinte al CJ, considerăm noi, ar trebui să aibă posibilitatea de a spune înainte de alegeri care sunt intenţiile, planurile vizavi de acest domeniu al asistenţei sociale”, a declarat Marius Oroşanu, preşedintele Cartel Alfa Botoşani.

Până la această dată au confirmat în scris participarea la dezbatere Liviu Câmpanu şi Verginel Vacariu.

Sindicatele care organizează evenimentul îşi doresc ca această dezbatere să fie una civilizată, fără huiduieli şi atac la persoană.

Garantăm echidistaţă faţă de toţi cei şapte candidaţi.”, a mai spus Oroşanu.

Organizatorii se aşteaptă la participarea a aproape 70 de persoane.

 Potrivit regulamentului, toate opiniile verbale se inregistreaza audio/video, in vederea consemnarii si centralizarii de catre comisia de organizare. Va fi permisa inregistrarea acestui eveniment si de catre oricare dintre participanti, urmand ca ulterior fiecare persoana sa decida pe propria raspundere cum intentioneaza sa utilizeze inregistrarea respectiva.

Timpul alocat fiecarui candidat se va stabilit la finalizarea termenului de comunicare a confirmarilor de participare si va fi comunicat cel tarziu in preziua evenimentului. In principiu, timpul alocat va fi cuprins intre 3-5 minute.

Publicul larg va avea rolul de observator in cadrul mesei rotunde, neputand avea interventii directe din sala, in timpul expunerii si consemnarii opiniilor vorbitorilor.

Comisia de organizare recomanda ferm tuturor participantilor (invitati, mass media sau public larg) evitarea polemicilor, insultelor, calomniilor si atacurilor la persoana, precum si abtinerea de la manifestarile zgomotoase pro sau contra oricaruia dintre candidati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *