Vezi ce conţine Planul Portariuc pentru Botoşani!

gheorghe sorescu- ovidiu portariuc- viorel iliutaCandidatul USL la Primăria Botoşani, Ovidiu Portariuc, a prezentat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, planul propriu de dezvoltarea a municipiului Botoşani. Acesta cuprinde trei obiective majore: locuri de muncă, locuinţe ieftine pentru tineri şi eliminarea corupţiei. Astfel, Ovidiu Portariuc doreşte crearea unui Fond de Dezvoltare pentru Botoşani, care să fie dedicat proiectelor care conduc la crearea de locuri de muncă în municipiu, atragerea de investiţii de circa 100 milioane euro în următorii patru ani, în unităţi de producţie. Domeniile vizate sunt parcuri logistice, energie verde, agricultura bio, industrie software, estimându-se aproximativ 2000 locuri de muncă.

De asemenea, candidatul USL la Primărie îşi propune ca persoanele care vor înfiinţa prima firmă să fie sprijinite de Primărie. În acest sens, Primăria va aloca spaţii comerciale cu titlu gratuit pentru primii doi ani de la înfiinţarea firmei sau până la atingerea unei cifre de afaceri de 100.000 euro.

El va înfiinţa şi Departamentul de Relaţii externe al Primăriei, dacă va ajunge primar, precum şi un corp consultativ al primarului, constituit din profesionişti care au reuşit în mediul privat.

Facilităţi pentru afacerile pornite de românii care se întorc din străinătate este un alt obiectiv, acestea urmând să fie acordate botoşănenilor care se repatriază după trei ani şi realizează un plan de investiţii de minim 10.000 euro în orice domeniu.

Universitatea de joburi, dar şi înfiinţarea unui parc informatic în Botoşani sunt alte obiective ale candidatului USL.

După cum am mai anunţat, Portariuc a anunţat că va realiza 18 blocuri cu 1044 de locuinţe, respectuv 720 apartamente şi 324 garsoniere, destinate tinerilor care îşi întemeiază o familie. Preţul estimat pentru construcţia de locuinţe: între 460 şi 550 euro mp. Banii vor fi plătiţi integral sau prin credit obţinut la finalizarea locuinţei. Primăria va încheia un parteneriat cu una sau mai multe bănci care activează în municipiul Botoşani, pentru acordarea creditelor în condiţii avantajoase.

Acelaşi candidat la Primăria Botoşani se angajează să realizeze şi locuinţe modulare pentru persoanele cu venituri mici, să elimine „contractele dubioase din Primăria Botoşani: asfaltare şi bordurică, parcări, amenajări spaţii verzi (panseluţele), transport local”, se precizează în acest plan.

Eliminarea intermediarilor din pieţele agro-alimentare, parteneriat cu primării din Germania sau alte state occidentale, anularea contractului cu HSR, reabilitarea termică a locuinţelor, îngrijirea pensionarilor la domiciliu de către personalul medical pensionat, hrană ieftină şi sănătoasă, construirea unui Campus sportiv, realizarea a două noi creşe şi a două noi grădiniţe, modernizarea străzilor, rezolvarea problemei câinilor comunitari în maxim 12 luni sunt alte obiective propuse de Portariuc.

Este un program care conţine atât idei sociale cât şi liberale, un program care cred că este adevărata schimbare aşteptată de electoratul botoşănean. Are trei piloni mari pe care se bazează: locuri de muncă, locuinţe ieftine şi eliminarea corupţiei în administraţia locală. Sunt nişte măsuri concrete, faţă de contracandidaţii noştri care am văzut că nu au nimic ce să le ofere botoşănenilor„, a declarat Ovidiu Portariuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *