Concursul naţional de chimie „Petru Poni” începe, joi, la Botoşani

Petru Poni, fondator al Scolii romanesti de chimie
Petru Poni, fondator al Scolii romanesti de chimie

În perioada 17 – 20 mai 2012 se va desfăşura la Botoşani etapa națională a Concursului de Chimie “Petru Poni”, ediția a III-a, clasele IX-XII, pentru elevii de la filiera tehnologică.

Vor participa aproximativ 300 de persoane, elevi selecționați în urma etapei județene şi cadre didactice însoţitoare, la care se alătură 30 de membri ai Comisiei Centrale, desemnaţi de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului și Sportului.

Menționăm că elevii din județul Botoşani au obținut rezultate deosebite la etapa națională a acestui concurs în anul precedent, iar tradiția concursurilor de chimie este ca județul clasat pe locul I să organizeze concursul în anul următor.

Concursul debutează pe 17 mai 2012 cu festivitatea de deschidere, care va avea loc la Teatrul „Mihai Eminescu”, începând cu ora 18.00.

Elevii participanţi la concurs vor avea de susţinut o probă scrisă şi o probă practică. Proba scrisă, cu durata de 3 ore, se va desfăşura pe data de 18 mai 2012 la Colegiul Naţional „A.T.Laurian”, iar proba practică se va desfăşura pe 19 mai 2012, pe parcursul a 3 ore, la Colegiul Economic „Octav Onicescu” şi la Grup Şcolar „Dimitrie Negreanu”.

             Concursul se va  încheia cu festivitatea de premiere, care va avea loc în sala mare a Teatrului „Mihai Eminescu”,  în data de 20 mai 2012, orele 15.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *