Afaceri suspecte analizate de şapte ani

Un nou dosar solutionat de instantele de judecata botosanene face cale intoarsa de la Curtea de Apel Suceava. Este vorba de afacerile derulate in perioada 2004 – 2007 prin intermediul a trei societati comerciale – Talia SRL, Avicom SRL, Comcarn SRL – in urma carora bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproape 3,4 milioane lei.

Potrivit documentelor de la dosar, administratorul celor trei firme, Vasile Pavel, ar fi achizitionat in acea perioada mai multe animale pe care le-a revandut unor abatoare, fara a intocmi sau inregistra documente financiar-contabile, sustragandu-se astfel de la plata obligatiilor fiscale. Totodata, cel in cauza ar fi achizitionat mai multe bunuri si servicii, fara a mai inregistra in evidenta contabila facturile emise de furnizori. Trimis in judecata pentru evaziune fiscala, Vasile Pavel a fost condamnat, la finele lui mai 2011, de Judecatoria Botosani, la trei ani de inchisoare cu executare si obligat la plata daunelor catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, dar a facut recurs, iar saptamana trecuta magistratii Curtii de Apel i-au admis actiunea, au casat in totalitate sentinta si au trimis cauza spre rejudecare. Asa se face ca, la mai bine de sapte ani de la derularea afacerilor, judecata dosarului va fi reluata.

Ancheta procurorilor a durat mai multi ani si, desi initial au fost mai multi invinuiti, Vasile Pavel a fost singurul trimis in judecata. Ajuns in instanta, dosarul a fost restituit procurorilor in urma cu mai multi ani, dupa ce avocatul apararii a descoperit un viciu de procedura. Acum, dosarul se intoarce din nou, dar de la Suceava.

Sursa: Monitorul de Botosani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *