Angajații din sănătatea botoșăneană au intrat în grevă japoneză. Ce solicitări au

Angajații din sănătatea botoșăneană au intrat, de miercuri, în grevă japoneză. Din fericire, pacienții nu vor avea de suferit, aceștia desfășurându-și activitatea în mod normal.

Ei solicită deblocarea angajărilor în cele două sisteme; alocarea sumelor necesare pentru a asigura plata voucherelor de vacanță pentru toți angajații; revizuirea ierarhiei pentru toate funcțiile din sănătate implicit reașezarea asistentului medical în grila de salarizare cuprinsă în noua lege a salarizării bugetare; recunoașterea rolului asistenților medicali în funcționarea sistemului de sănătate publică se va regăsi în viitorul program de guvernare; dar și garantarea menținerii locurilor de muncă pentru personalul angajat în unitățile medicale din rețeaua CFR și după ce acestea vor fi transferate la alte autorități.

Declanșarea grevei japoneze este prima formă de protest a angajaților din sănătate și asistență socială. În urma negocierilor cu factorii de decizie se va decide dacă vor recurge la o altă formă de protest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *