Tablete furate dintr-o școală din Botoșani. Hoții au dispărut fără urmă, iar Poliția îi caută

Mai multe tablete au fost furate dintr-o școală din județul Botoșani, în urma unei spargeri care a avut loc în noaptea de luni spre marți. Hoții au luat șase tablete și au dispărut fără urmă, iar Poliția este acum pe urmele lor. Din primele informații, în spargere se pare că sunt implicați doi tineri, care au intrat în școală prin spargerea unui geam de la parterul clădirii.

După ce au intrat în unitatea de învățământ, indivizii ar fi produs mai multe pagube, printre care și distrugerea unor uși interioare. Omul de serviciu a sesizat, marți dimineață, spargerea și a anunțat atât conducerea școlii, cât și Poliția, care a deschis un dosar penal pentru furt calificat.

„În data de 17 ianuarie a.c., în jurul orei 6, polițiștii Secției nr.8 Flămânzi au fost sesizați telefonic cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns în incinta Școlii Gimnaziale nr. 1 Prajeni, fiind sustrase o serie de bunuri. În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, Anca Silion.

Primarul din Prăjeni, Gheorghiță Mihăiță Iftodi, s-a arătat revoltat de gestul iresponsabil al hoților, mai ales că unitatea de învățământ dispune de sistem de supraveghere video.

Nu pot înțelege, din punctul meu de vedere, care a fost scopul spargerii. E de neînțeles”, a spus Gheorghiță Mihăiță Iftodi.

Furtul a perturbat programul școlar al elevilor. Toate cursurile au început marți dimineață cu o oră mai târziu, timp î care poliția a desfășurat ancheta la fața locului.

Pecheziţii, marţi dimineaţă, în Vama Stânca! Procurorii DNA au intrat peste vameşi şi poliţişti de frontieră

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *