Nouă decizie în cazul criminalului de la Cristineşti. Bărbatul care a ucis două femei rămâne după gratii

Botoșăneanul care a ucis două femei și și-a violat propria fetiță rămâne în spatele gratiilor. Magistrații Tribunalului Botoșani au admis, luni, propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani privind prelungirea mandatului de arestare preventivă emis pe numele lui Adrian Neculai Heciu, care este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de omor calificat, viol și de agresiune sexuală.

Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, care este din Ibănești, va mai sta după gratii încă cel puţin o lună de zile.

Vă reamintim că, la sfârșitul lunii martie, două femei din satul Poiana- Cristineşti au fost găsite moarte în gospodărie. Femeia de 82 de ani zăcea în curte tăiată la gât, în timp ce femeia de 53 de ani, care avea şi deficienţe locomotorii, era decedată, tot cu plăgi în jurul gâtului, în casă.

Inițial, anchetatorii au crezut că fiica individului ar fi fost autoarea, însă ancheta a demonstrat că botoșăneanul este cel care a comis faptele.

Ancheta a scos la iveală și faptul că botoșăneanul și-ar fi violat și fetița de 13 ani și ar fi supus-o în mod repetat unor agresiuni sexuale.

Solutia pe scurt:

Admite sesizarea din oficiu întemeiată pe dispoziţiile art.207 alin. 6 Cod procedură penală. În temeiul art.348 alin.1 raportat la art.207 alin.4 din Codul de procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive dispusă de judecătorul de drepturi şi libertăţi prin încheierea nr. 17 din data de 9 aprilie 2022 pronunţată în dosarul nr.783/40/2022 al Tribunalului Botoşani, faţă de inculpatul Heciu Adrian-Neculai, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de: omor calificat, prev. de art. 188 alin. 1, art. 189 alin. 1 lit. f Cod penal, viol în formă continuată, prev. de art. 218 alin. 1, alin. 3 lit. b şi c şi alin. 31 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal, şi agresiune sexuală în formă continuată, prev. de art. 219 alin. 1, alin. 2 lit. b şi c şi alin. 21 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal, toate cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal, pe care o menţine, urmând ca în termen de 30 zile judecătorul de cameră preliminară să verifice dacă subzistă temeiurile ce au determinat luarea măsurii. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 2 Cod procedură penală, astăzi 24 octombrie 2022.
Document: Încheiere finală camera preliminară  253/2022  24.10.2022

 

Dubla crimă de la Cristinești: Fetița de 13 ani ar fi fost victimă, iar autorul ar fi tatăl vitreg. Individul, arestat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *