Pedepse injuste! Bărbați din Botoșani condamnați simbolic după ce au întreținut relații sexuale cu minore

Sistemul de justiție generează, deseori,  controverse în ceea ce privește pedepsele aplicate infractorilor pentru fapte pe care societatea le condamnă în mod categoric. Spre exemplu, faptele de act sexual cu minor, în care victime sunt, de regulă, copile  cu o capacitate de decizie scăzută, rămân aproape nepedepsite. Judecătorii botoșăneni au dat, în ultima săptămână, pedepse foarte mici pentru trei bărbați care au întreținut relații sexuale cu minore. Toate pedepsele sunt cu suspendare.

Spre exemplu, pe 21 iunie, Judecătoria Darabani a condamnat un bărbat care a întreținut de șase ori relații sexuale cu o minoră la doar un an de închisoare sub supraveghere. Individul a fost obligat, de asemenea, să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 30 zile, în cadrul Primăriei oraşului Darabani sau în cadrul Primăriei comunei Hudești.

Aceeași instanță a decis, tot pe 21 iunie, ca un alt bărbat, care s-a culcat de două ori cu o minoră, la aceeași pedeapsă, de un an de închisoare sub supraveghere. Și în acest caz, botoșăneanul a fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 30 zile, în cadrul Primăriei oraşului Darabani sau în cadrul Primăriei comunei Păltiniș.

Vineri, Judecătoria Dorohoi l-a condamnat la un an și nouă luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor în formă continuată și pentru loviti sau alte violențe. Bărbatul a abuzat de o copilă, după ce a folosit forța împotriva acesteia.

O nouă răfuială pe străzile din Botoșani. Doi tineri au distrus mașina unui șofer. Agresorii, reținuți de polițiști

One thought on “Pedepse injuste! Bărbați din Botoșani condamnați simbolic după ce au întreținut relații sexuale cu minore

  1. O parte din clasa politică din România vrea ca în școli să fie introdusă educația sexuală. La această „materie educativă” minorii vor fi învățați să folosească metodele de contracepție. Adică, au voie să facă sex dar să nu rămână fetele gravide. În același timp, relațiile sexuale cu minori sunt interzise. Atunci, mă întreb, nu este o anomalie undeva? Cum să fie pedepsiți acețti infractori dacă minorele învață la școală cum să facă sex?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *