Ample acțiuni cu peste 40 de polițiști în weekend, la Botoșani. 18 șoferi depistați băuți la volan

În acest weekend, 7 și 8 mai, polițiștii botoșăneni au fost prezenți în teren acționând pentru  prevenirea și combaterea accidentelor rutiere și pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranță publică, transmite printr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost legitimate aproximativ 300 de persoane și controlate 163 de auto. De asemenea, au fost monitorizate zonele cu potențial criminogen, în care s-au înregistrat fapte antisociale, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul cetățenilor.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale în valoare totală  de peste 15.000 de lei, dintre care, 19 sancțiuni fiind aplicate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

Totodată, în zilele 7 și 8 mai, s-a desfășurat acțiunea ROADPOL Alcohol & Drugs Marathon, care a avut ca obiectiv prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au ca principală cauză de producere consumul de alcool și de droguri.

La nivelul județului Botoșani au fost angrenați 38 de polițiști din cadrul structurilor rutiere si de ordine publică, iar în cadrul activităților desfășurate au fost testați alcoolscopic 450 de conducători auto, 18 dintre aceștia fiind depistați sub influența alcoolului, motiv pentru care, în toate cazurile,  a fost dispusă măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *