Pescari din Botoșani, prinși de polițiști la pescuit în perioada prohibiției

Polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi au acționat, sâmbătă, în cooperare cu specialiști din cadrul Gărzii de Mediu și a Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi, pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale în domeniul piscicol, având în vedere perioada de prohibiție.

Astfel, activitățile au fost desfășurate în zona Lacului de acumulare Stânca Costești, prilej cu care au fost legitimate cinci persoane și controlat un autovehicul.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale în valoare de 600 de lei și au fost constate trei infracțiuni la regimul piscicol, transmite pritr-un comunicat Inspectoratul de Poliție Județean.

AStfel, pe malul afluentului Volovăț al Lacului de acumulare Stânca Costești, în comuna Manoleasa, a fost depistat un bărbat de 43 de ani, în timp ce pescuia în aria protejată, folosind un minciog și reușind să captureze cantitatea de 10 kilograme de pește, din specia crap. Acesta s-a ales cu dosar penal.

Totodată a mai fost depistat un bărbat de 52 de ani, în timp ce pescuia în aria protejată, folosind două harpoane cu fir naylon și plumb și având montate mai multe ace de pescuit, de diferite dimensiuni.

În cauză a fost aplicată o sancțiune contravențională în cuantum de 600 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind pesuitul și acvacultura. Toate uneltele de pescuit au fost supuse confiscării”, mai precizează IPJ Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *