FOTO! Bezinăriile din Botoșani, verificate de inspectorii de muncă. Au fost date amenzi de peste 27.000 lei

Intreprinderile cu capital de stat, privat și mixt din județul Botoșani, care efectuează activități de distribuție de carburanți pentru autovehicule, au fost ținta unor controale ale inspectorilor de muncă.

Verificările s-au desfășurat in perioada 10-16 martie, inclusiv in zilele de sâmbătă și duminică, pe raza intregului județ, cu scopul de a identifica angajatorii care nu respectă prevederile legale care reglementează relațiile de muncă și de a diminua consecințele sociale și economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatori a prevederilor legale, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Teritorial de Muncă.

In cadrul acestei campanii, în domeniul relațiilor de muncă, au fost inregistrate următoarele rezultate: 15 controale finalizate, unde au fost aplicate angajatorilor șase sancțiuni, din care patru amenzi în valoare totală de 7.500 lei și  două avertismente. De asemenea, s-au dispus 20 de măsuri pentru remedierea neconformităților constatate.

”Deficiențele cele mai des intâlnite au fost: neprecizarea desfășurării activității în schimburi; nespecificarea orei de începere și a celei de sfârșit al programului de lucru; nepăstrarea la punctul de lucru a copiilor contractelor individuale de muncă pentru salariații care își desfășoară activitatea în acel loc”, precizeaza ITM.

In domeniul Securității și Sănătății Muncii s-au finalizat 15 controale, in cadrul cărora s-au aplicat 31 de sancțiuni, din care trei amenzi in cuantum de 20.000 lei si 28 de avertismente.

Cele mai frecvente deficiențe constatate in domeniul securității și sănătății în muncă au fost: neefectuarea controlului medical periodic de către toți lucrătorii; lipsa evidenței zonelor cu risc ridicat și specific; lipsa legăturilor la impământare a rastelelor cu butelii GPL; neasigurarea accesului lucrătorilor la Fișa de securitate; instruire necorespunzătoare; depașirea termenului de valabilitate la verificarea CNCIR la skid și buletinul de verificare la prizele de pământ”, se mai arată în documentul ITM Botoșani.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *