FOTO Fundația Anca Farm, fabrică de zâmbete pentru sute de copii din județul Botoșani. Cum au reușit doi oameni de afaceri din Botoșani să schimbe destine

Fundația Anca Farm din Botoșani, înființată de doi cunoscuți oameni de afaceri din Botoșani, Anca și Tonino Boldea, reprezintă o „fabrică” de zâmbete pentru sute de copii din județul Botoșani. Aceasta a luat ființă încă din anul 2006 și de atunci a încercat să bucure cât mai mulți copii. De la cazuri sociale, la burse de studiu pentru copii eminenți, sau doar simple activități al căror singur scop era să îi încânte pe copii, Fundația Anca Farm a reușit să fie prezentă în viața tuturor botoșănenilor. 300 de copii și aproximativ 100 de bătrâni au beneficiat de sprijinul oferit de Fundația Anca Farm.

Și anul acesta, cei de la Fundația Anca Farm nu au putut rămâne indiferenți, în această perioadă, ce ar trebui să fie pentru toți copiii cea mai frumoasă din an. Realitatea ne lovește crunt, iar una din două familii nu își permite să cumpere un cadou de Crăciun copilului, iar unul din șase părinți are mai puțin de zece lei pentru a cumpăra un cadou copilului.

„Să crezi în Moș Crăciun cu toată puterea și naivitatea ta de copil, să fii cuminte tot anul, să-ți ajuți familia în gospodărie, să împarți hainele și ghetele cu frații, pe rând, ca să mergi la școală, să crezi, să scrii, să vezi la alți copii prin sat cadouri, iar tu să nu primești nimic…Ce poate frânge mai mult sufletul unui copil, când ultima speranță la jucării, dulciuri și haine se stinge? Așa că noi, cei de la Fundația Anca Farm împreună cu Five Continents Group Botoșani, ne-am asumat anul acesta rolul de Moș Crăciun, pentru a ne asigura că, în ciuda pandemiei, dacă nu toți, cel puțin cât mai mulți copii să primească un cadou din partea Moșului! Și asta nu e singura veste bună, căci ni s-au alăturat prietenii noștri dragi, Farmacia Anca și Măriuca MiGros, care și-au asumat la rândul lor rolul de ”îndeplinitori oficiali de dorințe”. Această inițiativă s-a născut din dorința de a-i face pe copii să uite, măcar pentru o clipă, de neajunsuri”, spun cei de la Fundația Anca Farm.

Zilele trecute, Fundația Anca Farm l-a ajutat pe Moș Crăciun să pună cadourile în ”desagă”, să le incarce în săniile cu roți și să le ducă copiilor. Miercuri, 22 Decembrie 2021, cei de la Anca Farm au făcut popas la Protecția Copilului Botoșani, unde au bucurat peste 100 de copii, urmând ca a doua zi, 22 Decembrie 2021, să poposească la Grădinița și Școala „Petru Suster” Costești, comuna Răchiți, unde peste 200 de copii le-au așteptat cu bucurie pe ajutoarele Moșului.

„Pentru că nimic nu e mai frumos decât să îi ajuți pe copii să creadă în continuare în miracolul de Crăciun și în puterea Moșului de a îndeplini și cele mai ascunse dorințe!”, spun reprezentanții Anca Farm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *