Durere fără margini pentru doi părinți din Botoșani. Fetița lor a murit la doar patru luni. „Seara era bine, m-am jucat cu ea”

Durere fără margini pentru doi părinți din Botoșani. Maria, bebelușul lor de doar patru luni, a murit. Au găsit-o fără suflare în pătuțul său în dimineața zilei de 17 decembrie. Familia Șalgău era o familie fericită. Cei doi soți se îngrijeau de toți cei patru copii. De altfel, venirea pe lume  a Mariei a adus numai zâmbete în casă. Fiind cea mai mică, era răsfățata casei, toată atenția fiind asupra ei. Nimic nu prevestea tragedia care avea să urmeze la doar patru luni de la naștere.

„Pur și simplu seara era bine. Am venit de la muncă,  m-am jucat cu ea. Totul era normal. Nu arăta semne să sufere de ceva. Iar pe 17,  dimineața am ieșit afară să mă pregătesc să plec la spital că aveam eu programare și în 15 min a ieșit soția mea afară că fetița nu mai respira”, spune sfâșiat de durere tatăl copilei.

Au sunat speriați la ambulanță sperând că se mai poate face ceva.

„Am mai sunat si eu neștiind ca a sunat deja si am fugit in casa sa vad, am incercat sa o resuscitez, dar era rigida si rece  si am inteles ca nu mai este printre noi. Ceea ce a confirmat si ambulanta… ea decedase in jur de 4 dimineata”, a declarat, pentru BotoșaniNews.ro, tatăl fetiței.

Cei doi soți mai au doi gemeni (un băiat și o fată de doi ani și jumătate) și un băiat de șase ani care merge la grădiniță. Tatăl copilei ne-a declarat că, potrivit medicilor, micuța a murit din cauza unei „pneumonii interstitială ascunsa”. I-au făcut și testul COVID, iar rezultatul a fost negativ.

„La naștere avea o găurică la inimă, cum au foarte multi copii, si care se trage singura pana la varsta de 1 an. Asa ni s-a spus si noua si asa am mai si auzit la altii copii. Nu avea boli cardiace”, ne-a mărturisit bărbatul.

Luni dimineață, copila va fi depusă la capela bisericii Vovidenia din Botoșani, pentru a fi înmormântată creștinește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *