Bani pentru elevii din municipiul Botoșani cu probleme de vedere. Cât le dă Primăria!

Preșcolarii și elevii cu probleme de vedere vor beneficia de tichete în valoare de 500 de lei pentrru remedierea problemelor oculare. În vederea facilitării accesului la educație, Primăria Municipiului Botoșani va ajuta copiii cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani și care provin din familii cu venituri reduse cu tichete în valoare de 500 de lei pentru confecționarea unei perechi de ochelari (rame și lentile).

În acest sens a fost inițiat și urmează să fie supus spre aprobare Consiliului Local al municipiului Botoșani, în ședința din luna octombrie, proiectul de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de acordare a unor beneficii de asistență socială, sub formă de tichete sprijin în cuantum de 500 de lei pentru remedierea problemelor oculare la preşcolarii şi elevii din municipiul Botoşani, pentru facilitarea accesului la educaţie.

Potrivit proiectului, acordarea tichetelor se va face cu condiția îndeplinirii mai multor condiții, de către beneficiari și familiile acestora, printre care: sunt persoane cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani, cu domiciliul stabil în municipiul Botoșani, preșcolari și elevi, încadrați în sistemul de învățământ de stat; venitul net mediu lunar pe membru de familie, pentru familia beneficiarului, realizat în luna anterioară celei în care s-a înregistrat cererea, este de maxim 1,6 ISR (Indicatorul Social de Referință). Tichetele de sprijin se acordă la solicitare scrisă a reprezentantului legal.

Valoarea nominală a tichetelor de sprijin se acordă anual, în funcție de numărul de solicitări și rezultatul evaluării acestora, cu încadrarea în bugetul alocat acțiunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *