Încă două biserici din Botoșani rămân fără preot. Posturile au fost declarate vacante de Mitropolie

preoti, stiri, mitropolia moldovei, BotosaniMitropolia Moldovei și Bucovinei a anunțat că încă două biserici din Botoșani nu au preot, iar posturile au fost declarate vacante pentru transfer. După ce recent anunțase liber postul de preot de la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din satul Mihai Viteazu- comuna Ungureni (din Protopopiatul Săveni), Mitropolia a anunțat, joi, că au devenit alte două posturi în județul Botoșani.

Este vorba de postul de preot la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din localitatea Cătămărăști Vale- comuna Mihai Eminescu (Protopopiatul Botoșani), dar și Biserica Sfinții Voievozi din Ungureni.

Postul de la Cătămărăști vale este vacant începând cu data de 1 septembrie, iar cel de la Ungureni începând cu data de 1 noiembrie.

Parohia Cătămărăști Vale are 179 de familii, în timp ce parohia de la Ungureni are 315 familii. Prima nu are casă parohială, în timp ce a doua dispune de spații de cazare pentru preot.

Preotul din Botoșani, premiat de Guvernul României, care slujește în New York. „Distanța dintre New York și Botoșani se măsoară prin lipsa de măsură. Ca dragostea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *