Se caută preot pentru o unitate militară din Botoșani. Ce condiții impune Mitropolia Moldovei!

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a anunțat organizarea unui concurs pentru un post de preot militar în cadrul Batalionului 335 Artilerie ”Alexandru cel Bun” UM 01251 din municipiul Botoșani. Este vorba de un post preot de garnizoană categoria I, asimilat gradului de maior.

Potrivit reglementărilor Sfântului Sinod, pentru ocuparea unui post de preot în structurile militare se prevede ca pentru fiecare post vacant să existe cel puțin doi candidați. Aceștia trebuie să fie preoți cu minimum doi ani vechime în activitatea pastorală, absolvenți de Teologie Pastorală cu media 8,50 și vârsta cuprinsă între 25 și 35 de ani, cu ținută morală și situație canonică ireproșabile, anunță Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

Data limită pentru depunerea dosarelor este 17 septembrie 2021. Concursul pentru ocuparea acestui post se va organiza, potrivit Mitropoliei, în termen de 15 zile de la data limită de depunere a dosarelor, fără a preciza data exactă.

Preotul din Botoșani, premiat de Guvernul României, care slujește în New York. „Distanța dintre New York și Botoșani se măsoară prin lipsa de măsură. Ca dragostea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *