O nouă avertizare de la hidrologi. Județul Botoșani, sub Cod portocaliu de inundații

inundatii, stiri, botosaniInstitutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis  o avertizare de Cod Portocaliu de inundații pe Raul Baseu bazin superior și raul Jijia valabil pana în această noapte, la ora 24.00, dar și un Cod Galben de inundații pe râurile Sitna, Jijia, Prut amonte acumulare Stanca – Costești pana mâine, la ora 20.00, iar pe Volovat, pana în aceasta noapte, la ora 24.00.

Astfel, ca urmare a precipitațiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE  pe râurile din bazinele hidrografice: Bașeu – bazin superior aferent amonte de acumularea Negreni și afluenții aferenți sectorului aval acumulare Negreni – amonte confluență cu râul Sărata, Jijia – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Dorohoi – amonte S.H. Andrieșeni, județele: Botoșani și Iași.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Glodul Alb, Podriga (afluenți ai Bașeului), Burla (afluent al râului Sitna).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *