Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni și când se anunță ploi. Prognoza meteo

vremea la BotosaniAdministrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și precipitațiilor în perioada 12-25 septembrie. Potrivit meteorologilor, în Moldova, pe parcursul primei săptămâni de prognoză vor exista variații semnificative ale temperaturii aerului.

like facebookDe la o vreme călduroasă în primele două zile, în care media regională a maximelor termice va fi de 30 de grade, iar cea a minimelor nocturne de 16 grade, în jurul datei de 15 septembrie se va ajunge la un regim termic normal pentru acea dată calendaristică. Apoi, până la sfârșitul săptămânii, valorile termice vor crește din nou, la o medie de 26…27 de grade a temperaturilor maxime și în jur de 13 grade a celor minime. În cea de-a doua săptămână de prognoză, atât valorile termice diurne cât și cele nocturne vor marca o scădere ușoară și treptată, în medie la nivel regional cu aproximativ 2 grade, apropiindu-se astfel de mediile climatologic specifice acestei perioade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în intervalul 18 – 21 septembrie, când se pot înregistra cantități de apă mai însemnate. Până la sfârșitul intervalului de prognoză doar pe arii restrânse vor mai fi ploi slabe, trecătoare.

LA MUNTE Regimul termic nu va avea variații importante în decursul celor două săptămâni de prognoză, tendința fiind de scădere ușoară și treptată, în special în a doua jumătate a intervalului când valorile termice se vor apropia de mediile climatologic specifice perioadei, după ce în prima săptămână vor caracteriza o vreme caldă pentru cea de-a doua decadă a lunii septembrie. Astfel, maximele diurne vor varia de la o medie de 18 grade în prima săptămână spre 12 grade, în jurul datei de 24 septembrie. Temperaturile nocturne vor avea valori, mediate la scara întreagii regiuni, de la 11 grade la începutul intervalului spre 4…5 grade la sfârșitul celor două săptămâni. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mai ridicată în intervalul 11 – 14 septembrie și din nou după 17 septembrie, când se vor înregistra și cantități de apă însemnate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *