Contrabandişti prinşi cu focuri de armă la frontieră. Unul dintre aceştia este minor

contrabanisti tigariPoliţiştii de frontieră botoşăneni au fost nevoiţi să facă uz de armă pentru prinderea a trei bărbaţi, care încercau să introducă în România peste 64.000 de ţigarete de contrabandă.

 În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orelor 23.00, pe timpul executării unei misiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani au observat la malul râului Prut, pe direcţia localităţii Rediu, comuna Rădăuţi Prut, cu ajutorul aparaturii de supraveghere pe timp de noapte, două persoane care nu-şi justificau prezenţa în zonă şi care transportau două colete voluminoase.

contrabandisti tigari 1Totodată, în apropierea celor două persoane a mai fost observat un bărbat, care asigura supravegherea traseului dinspre râul Prut spre interiorul comunei Rădăuţi Prut. Poliţiştii de frontieră au efectuat somaţiile legale pentru a-i opri pe cei trei, moment în care bărbaţii au încercat să fugă, ignorând somaţiile verbale, fapt pentru care poliţiştii au fost nevoiţi să tragă trei focuri de avertisment în plan vertical.

Bărbaţii au fost reţinuţi, stabilindu-se că sunt L.N. de 34 de ani, M.P., în vârstă de 17 ani şi M.P., de 44 de ani, toţi din comuna Rădăuţi Prut.

Totodată, s-a stabilit că cele două colete, ce conţineau 64.380 ţigări marca Temp, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare de 28.327 lei, au fost introduse ilegal în România, peste râul Prut.

Pe numele celor trei bărbaţi a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar cercetările continuă în comun cu autorităţile de frontieră din Republica Moldova pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *