Consilierul judeţean Gheorghe Epuraş, condamnat la închisoare cu suspendare

Gheorghe Epuras, consilier judetean
Gheorghe Epuras, consilier judetean

Consilierul judeţean PNL Gheorghe Epuraş a fost şi el condamnat la închisoare în dosarul privind falsurile de la Casa Judeţeană de Pensii. El a primit din partea magistraţilor Judecătoriei Botoşani o condamnare de zece luni de închisoare cu suspendare pentru complicitate la înşelăciune şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Epuraş este tatăl Mariei Luiza Alexandru, candidat USL pentru Consiliul Judeţean, condamnată şi ea la trei ani de închisoare.

Condamnă inculpatul Epuraş Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunilor de : – complicitate la înşelăciune prev. de art. 26 din Codul penal raportat la art. 215 al.1 , 2, 3 Cod penal cu aplicarea art. 74 lit. a şi art. 76 din Codul penal la pedeapsa de 10 luni închisoare; – instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată prev. de art. 25 din Codul penal raportat la art. 290 din Codul penal cu aplicarea art. 74 lit. a şi art. 76 din Codul penal la pedeapsa de 2 luni închisoare. În temeiul art. 33 lit. a , art. 34 lit. b Din Codul penal contopeşte pedepsele aplicate şi dispune ca inculpatul să executate pedeapsa cea mai grea de 10 ( zece) luni închisoare. În tem. art. 81 din Codul penal suspendă condiţionat executarea pedepsei aplicate pe o durată de 2 ani şi 10 luni ce constituie termen de încercare potrivit art. 82 din Codul penal„, se arată în dispozitivul instanţei.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Botoşani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *