Ziua internatională a luptei împotriva discriminării persoanelor cu handicap, marcată la Dorohoi

Ziua internationala de lupta impotriva discriminarii persoanelor cu dizabilitati, sărbătorită pe data de 5 mai, a fost marcată la Dorohoi de Asociația IHTIS printr-un spectacol deosebit, desfășurat pe pietonalul bancar.

Eugenia și Mihaela Mihăescu, fondatoarele Asociației IHTIS, au desfășurat, în intervalul 10.00-18.00, un adevărat maraton artistic la care au luat parte elevi cu aptitutini artistice atât în domeniul muzical cât și literar, de la școlile din localitățile limitrofe Dorohoiului.

Hilișeu-Iezer, Lișna-Suharău, Dumbrăvița-Ibănești, Vorniceni și Dorohoi sunt localitățile de unde au venit elevii care au susținut momente artistice, fie prin recitarea unor poezii sau eseuri, fie prin interpretarea unor piese de muzica populară sau ușoară.

Printre elevii participanți la spectacol s-au aflat și câțiva dintre copiii care s-au afirmat în ultimii ani în spectacolele locale cum ar fi Ioana Frăsinescu care a reprezentat Centrul Europe Direct Botoșani și Asociația „Cheia Sol”, Ana Maria Gîbu de la Asociația „Vis de Artist”, Cosmina Aparaschivei, Alexandra Mihalache sau Morena Iasmina Băncescu, dar și trupa de teatru Parol de la Asociația „Arlechin”,  trupa de dans One two Step.

„Ne-am dorit, prin acest spectacol să creăm o legătură între persoanele cu handicap și cele fără, prin promovarea unor formații artistice mai puțin cunoscute din zona Dorohoiului” a declarat prin reprezentanții săi, Mihaela Mihăescu.

Evenimentul aflat la prima ediție este gîndit ca o viitoare tradiție a Dorohoiului și a fost prezentat de Carina Ungureanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *