Prefectul Cristian Roman: APIA trebuie să efectueze plăţile pe 2011 fermierilor

Prefectul Cristian Roman
Prefectul Cristian Roman

Fermierii care au fost scoşi de la plata ajutoarelor băneşti, din cauza datoriilor la stat, îşi vor subvenţiile pe animale. Anunţul a fost făcut de prefectul Cristian Roman, care a declarat că Ministerul Agriculturii consideră că aceste sume nu pot fi blocate până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a litigiilor între Curtea de Conturi şi Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură.

Am ţinut legătura la cabinetul ministrului şi am promis că vorbesc, şi ca să nu se laude alţii cu ceea ce nu au făcut, vă spun cu documentul în faţă ce s-a hotărât. Ministrul atrage atenţia prin această adresă directorului general că declaraţiile pe propria răspundere, pe care le-au făcut fermierii, pot fi considerate false doar în condiţiile existenţei unei hotărâri judecătoreşti, definitive şi irevocabile. APIA trebuie să efectueze plăţile sumelor autorizate ca primă de exploataţie şi primă pe cap de animal pentru 2011 tuturor beneficiarilor autorizaţi în sectorul zootehnic”, a spus prefectul.

În urma unui control al Curţii de Conturi, peste 800 de fermieri din judeţ au beneficiat de subvenţii desi figurau cu datorii la stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *