Porţi deschise la Modern Calor

Ion Diaconu, director Modern Calor
Ion Diaconu, director Modern Calor

Pentru că mai sunt câteva săptămâni până la punerea în funcţiune a noilor motoare de cogenerare, Modern Calor îşi deschide porţile în următoarea perioadă şi oferă tuturor celor interesaţi o întreagă serie de evenimente. Cele două motoare produse de liderul din domeniu, GE Jenbacher Energy Austria, pot fi văzute, odată cu toate instalaţiile ce fac parte din noul CET care se construieşte la Modern Calor. Investiţia pe fonduri europene oferă în această perioadă o spectaculozitate ce-i va impresiona pe cei pasionaţi de tehnică şi inovaţie. Sunt invitaţi să intre pe ”porţile deschise” liceeni, studenţi de la profiluri tehnice şi nu numai, din Iaşi, Suceava şi Botoşani, profesori, părinţi, clienţi sau viitori clienţi ai termoficării centralizate. Se vor organiza concursuri cu premii pe diverse teme, câștigătorii urmând să fie recompensaţi pentru și ideile inedite.

Vor fi puși să se întreacă în cunoașterea unor aspecte teoretice prvind fenomenele energetice, dar se va organiza și o tombolă a participanților. Un concurs mai special este destinat celor pasionați de arhitectură și design, care sunt invitaţi să propună o soluţie pentru amenajarea propriului PUB în sala cazanelor dezafectate. Tinerii vor putea să-şi schiţeze ideile privind ceea ce trebuie dezinstalat, unde trebuie tăiat, dezansamblat şi amenajat, astfel încât viitorul PUB să fie pe placul tuturor. Cei care vor avea cele mai bune idei de design interior și exterior, pentru denumirea PUB-ului, dar și pentru sloganuri pentru termoficare vor fi premiaţi, fondurile pentru premii provenind de la partenerii evenimentelor, firmele Elsaco,  Electroalfa și Capisco.

”Porţile Deschise la Modern Calor” îşi aşteaptă vizitatorii începând cu luna mai, principalul eveniment fiind inaugurarea noilor motoare – unice în Moldova, eveniment programat pe data de 8 iunie, odată cu un MEGA concert ce va fi organizat în zona CET-ului. Pentru că ulterior se vor instala etapizat și alte componente ale sursei de producere a energiei, porţile vor rămâne deschise pe toată perioada verii.”, a declarat Ion Diaconu, directorul general al operatorului de termoficare.

primarul Catalin Flutur
primarul Catalin Flutur

Botoșani este printre cele șapte municipii din țară care au reușit atragerea fondurilor europene pentru modernizarea termoficării, dar primul în ceea ce privește ritmul de implementare a proiectului. Investițiile se derulează cu firme botoșănene, creează peste 400 de noi locuri de muncă pentru botoșăneni și au ca obiectiv oferirea unor servicii de nivel european, sigure și la preț accesibi.

          ”Am susţinut modernizarea termoficării și am făcut tot posibilul să atragem fonduri europene pentru aceste investiţii. Peste 57 de milioane de euro asigură la Botoșani un sistem de termoficare modernizat integral, astfel încât Botoșaniul să fie pregătit pentru schimbările ce se anunţă pe piaţa energetică”, a declarat Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani.

”Este fără îndoială o mare realizare ceea ce se face la Botoșani. În această perioadă în care e atât de greu să atragi fonduri pe termoficare, investiţiile de acolo sunt extraordinare. Apreciem deschiderea dumneavoatră către studenţi, viitorii absolvenţi care se vor și putea angaja la dumneavoastră. În ceea ce privește dotările tehnice pe care le faceţi, este evident că sunt performante și de înaltă eficienţă, ceea ce justifică pe deplin investiția pe care o faceţi. Vom veni la Botoșani, împreună cu studenţii noștri.”, a declarat conf. dr. ing. Aristotel Popescu, secretar științific în cadrul Facultății de Mecanică a Univesității Tehnice ”Ghe. Asachi” din Iași.

One thought on “Porţi deschise la Modern Calor

  1. Nu vi se pare ca e ….o propaganda politica pentru,….. sau in vederea alegerilor care se apropie ??????…… dar pe care nu le veti mai castiga domnilor …..FLUTUR si DIACONU……. Degeaba va laudati singuri !!!! … Aceasta megalomana investitie, pe care cu toate fondurile europene… tot noi o vom plati dar nu n umai noi ci si….. urmatoarele 2 sau chiar 3 generatii…….. Ne jigniti inteligenta Domnilor ….”specialisti” …. in sisteme de incalzire…..Cum vi se apre normal ca un intreg municipiul sa plateasac o investitie de care se va bucura doar….. o treime din intreaga populatie….. TARA PIERE SI BABA SE PIAPTANA… sau …. CE-I LIPSESTE CHELULUI ?…. TICHIA DE MARGARITAR… Ca in rest….. are el tot…. ce-i lipsete… Asa si noi ….n-avem bani de trecut strada….. dar…. cheltuim miliarde pentru un CET ,….. pe care-l folosesc …doar….o TREIME din BOTOSANENI ????? (sper ca nu vei cenzura iar aparitia comentariului..)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *