Un voluntar turc ajută la curăţenia Botoşaniului pe data de 12 mai

voluntarul turc alaturi de Claudia Rusu, voluntar LDIR la Colegiul Mihai EminescuEchipa locală „Let’s Do It, Romania!” va fi ajutată anul acesta şi de un voluntar din Turcia venit în judeţul Botoşani în cadrul unor proiecte derulate de Asociaţia “Renaşterea Botoşăneană”.  Tânărul turc, pe numele său Hayri Bekereci şi-a manifestat intenţia de a face parte dintr-o echipă căreia îi va fi repartizată o zonă spre a o face curată.  

El este venit în Botoşani prin proiectul “New Information Era: Eurodesk”, în parteneriat cu organizatia TGD Turkey-Publicity Volunteers Association, din Bursa, Turcia.

Proiectul este derulat sub auspiciile Serviciului European de Voluntariat. În cadrul acestui proiect, Asociatia “Renasterea Botoţăneană” va găzdui la Botoşani un voluntar turc, pentru un stagiu de 6 luni, în perioada 1 februarie – 31 iulie 2012..

Acest voluntar se află deja la Botoşani şi este implicat în activităţi la Centrul de Informare Tineret (pe lângă DJST Botosani) şi colaborează cu o serie de organizaţii şi instituţii din Botoşani, cum ar fi, Fundaţia „Estuar”,  Asociaţia Culturala „Vis de Artist”, Asociaţia „B-RIGHT MEDIA”, Muzeul Judeţean Botoşani, Colegiul Naţional „A.T. Laurian”.  El va fi implicat şi în campania „Let’s Do It, Romania”, acţiune derulată pe data de 12 mai, la fel ca în Bulgaria, Turcia şi Republica Moldova.

Botoşănenii care doresc să fie voluntari, în cel de-al treilea an „Let’s Do It,Romania” la Botoşani, se mai pot înscrie pe siteul www.letsdoitromania.ro şi implicit să-şi aleagă zona pe care o doresc curată. Cei care nu-şi aleg zona, dar şi-au manifestat dorinţa de a participa la această campanie, le va fi încredinţată o zonă de către echipa locală a campaniei dintre cele în care nu au fost înregistrate opţiuni.                                                           

Provocarea pe care judetul Botoşani o primeşte anul acesta este şi mai mare deoarece, în anul 2012, peste 85 de ţări din întreaga lume vor organiza o zi de curăţenie generală, în perioada 24 martie-25 septembrie. România este pe harta mondială – Ziua de Curățenie Națională este 12 mai,  zi în care vor mai face curățenie și Bulgaria, Republica Moldova şi Turcia.

Acțiunea globală de curățenie este organizată sub numele de Let`s Do It, World!, fiind inițiată de comunitatea cu același nume, care cuprinde toate țările în care a fost deja realizat proiectul “Let`s Do It!” Cele 85 de țări participante din întreaga lume îşi propun să aducă o schimbare reală și să demonstreze că oamenilor le pasă de natură și de ţara în care locuiesc şi că vor să trăiască într-o lume mai responsabilă. În aceeași perioadă cu România vor organiza acțiuni și Estonia si Portugalia (24 martie), Mexic (31 martie), Austria si SUA – statul California (21 aprilie), Marea Britanie (13 mai). Lista completă este disponibilă pe www.letsdoitworld.org

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *