Un ofiţer sub acoperire a încercat să „mituiască” un angajat de la Serviciul de Permise Auto

Serviciul Permise AutoUn ofiţer sub acoperire al Ministerului Administraţiei şi Internelor a făcut un test de fidelitate unui angajat al Serviciului de Permise şi Înmatriculări Auto pentru a vedea dacă este tentat să primească mită.

Luna trecută, acesta s-a prezentat la un ghişeu al instituţiei şi a spus că doreşte să susţină examen de permis pentru categoria B, prezentând o carte de identitate falsă.

Deşi avea documentele necesare, angajaţii serviciului au avut o suspiciune în ceea ce priveşte cartea de identitate. Drept urmare, a fost verificat buletinul cu ultraviolete şi s-a constatat că o parte din elementele de siguranţă lipseau.

Codul judeţului era trecut eronat, codul numeric personal avea o cifră în plus. Verificând on-line şi-au dat seama că documentul era fals. Colegul nostru a solicitat persoanei respective documente în plus, aducându-i la cunoştinţă că ceea ce este consemnat acolo constituie infracţiune. În acel moment a devoalat acea testare pe care trebuie să o facă conform legii. Lucrurile astea se întâmplă destul de frecvent. Este posibil să se întâmple şi la Instituţia Prefectului. Eu nu pot decât să le mulţumesc celor care fac aceste lucruri, pentru că în felul acesta nu fac decât susţină ceea ce eu am susţinut de-a lungul anilor, că în Botoşani pot fi asigurate servicii normale şi de calitate„, a spus prefectul Cristian Roman.

Acesta susţine că există instituţii specializate care fac teste de fidelitate şi integritate a angajaţilor MAI.

One thought on “Un ofiţer sub acoperire a încercat să „mituiască” un angajat de la Serviciul de Permise Auto

  1. „Acoperirea” in acest caz se aseamana cu intamplarea din bancul urmator: Afla americanii ca sovieticii au o baza ultrasecreta in Siberia. Se hotarasc sa trimita un spion sa vada despre ce este vorba. Fac un concurs sa aleaga cel mai bun spion. Constinte de limba rusa, istorie, geografie etc. Cistigatorul este parasutat in Siberia. Ajunge intr-un oras, intra intr-un local sa bea o tarie sa se incalzeasca. nici nu ajunge bine la tejghea ca barmanul il intreaba:
    -Ce doreste domnul spion?
    Face asta ochii mari si o rupe la fuga. Intra in alt local. Barmanul la fel:
    -Ce doreste domnul spion?
    Fuge asta de rupe pamintul. In al treilea local povestea se repeta.
    -Ce doreste domnul spion?
    Asta ingrozit intreaba.
    -De unde stii ca sint spion?
    -Pai in Siberia nu avem negri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *