Maşini alimentate cu ţigări în loc de combustibil

masini cu tigariPoliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit ascunse, în rezervoarele unor autoturisme, 20.840 ţigarete, de diferite mărci, cu timbru de acciză Ucraina şi Moldova, ce urmau a fi comercializate pe piaţa neagră din judeţul Botoşani.  

În data de 28 aprilie, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Botoşani, pe timpul unei misiuni specifice, au oprit în trafic, pentru control, în localitatea de frontieră Mihăileni, un autoturism înmatriculat în România, condus de românca Cristina B., de 27 de ani.

La controlul efectuat, au fost găsite ascunse în rezervorul autoturismului, 8.640 ţigarete cu timbru de acciză R. Moldova şi R. Ucraina, în valoare de 3.840 lei.

Potrivit reglementărilor legale în vigoare, întreaga cantitate de ţigarete a fost predata D.J.A.O.V. Botoşani, pe bază de proces-verbal, iar tânăra a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 40.000 lei de către organul vamal.

 În data de 29 aprilie, în P.T.F. Stânca, s-a prezentat pe sensul de intrare în România, cetăţeanul moldovean Constantin T., de 22 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în R. Moldova.

Pentru valorificarea unei informaţii, poliţiştii de frontieră au solicitat organului vamal efectuarea unui control amănunţit. În urma efectuării controlului de către echipa comună, a fost găsită ascunsă şi nedeclarată, într-un locaş special amenajat în interiorul rezervorului autoturismului, cantitatea de 8600 ţigarete, diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.

Potrivit reglementărilor legale în vigoare, întreaga cantitate de ţigarete a fost ridicată în vederea confiscării de către autoritatea vamală, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 6.000 lei, iar autoturismul a fost reţinut până la plata amenzii.

Poliţiştii de frontieră au luat măsurile legale pentru anularea vizei cetăţeanului moldovean.

 În data de 1 mai, în P.T.F. Stânca, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, Dorin C., în vârstă de 21 de ani, cu dublă cetăţenie româno-moldoveană, la volanul unui autoturism marca Mercedes, înmatriculat în România.

Pentru valorificarea unei informaţii, poliţiştii de frontieră au solicitat organului vamal efectuarea unui control amănunţit. În urma efectuării controlului de către echipa mixtă, formată din poliţişti de frontieră, lucrători vamali şi reprezentantul PTF Costeşti – R. Moldova, a fost găsită ascunsă şi nedeclarată, într-un locaş special amenajat în interiorul tobei de eşapament a autoturismului, cantitatea de 3600 ţigarete, cu timbru de acciză R. Moldova.

Potrivit reglementărilor legale în vigoare, întreaga cantitate de ţigarete a fost ridicată în vederea confiscării de către autoritatea vamală, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 6.000 lei, iar autoturismul a fost reţinut până la plata amenzii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *