S-a dat startul ultimei etape de înscriere în clasa pregătitoare. Vezi când se fac înscrierile!

elevi in clasa ILa nivelul judeţului au mai rămas disponibile peste 1600 de locuri la clasa pregătitoare şi alte 1600 la clasa întâi. În municipiul Botoşani au mai rămas, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean,  205 locuri libere la clasa pregătitoare şi 249 locuri la clasa I (din cele 249 locuri libere de la clasa I, 75 sunt pentru Scoala Speciala, unde exista alta procedură de inscriere).

Înscrierea copiilor în etapa a IV-a se realizează la toate unităţile de învăţământ care au locuri disponibile.

Înscrierea se face în perioadele:

02-09 mai 2012 – înscrierea pe locurile disponibile, la unitățile dorite, a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la altă școală decât școala de circumscripție, dar au fost respinși inițial, din lipsă de locuri;

11-18 mai 2012 – înscrierea copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învăţământ în etapele anterioare.

Cererile înregistrate în perioada 02 – 09 mai 2012, vor fi analizate și soluționate în conformitate cu art. 29, alin. (1) si (2), în funcție de numărul de locuri disponibile la școala pentru care părinții au optat în etapa a II-a de înscriere, dar nu au fost acceptați inițial, din lipsă de locuri. Ocuparea locurilor se va face prin aplicarea criteriilor generale și a criteriilor specifice unității de învățământ respective.

Cererile înregistrate în perioada 11-18 mai 2012 nesoluţionate prin aplicarea criteriilor de departajare, în conformitate cu art. 29 (3),  vor fi analizate şi soluţionate în funcţie de numărul de locuri disponibile și de criteriile de departajare generale și specifice unităților de învățământ pentru care a optat părintele în cererea de înscriere.

 

Precizări privind activitatea propriu-zisă de înscriere a copiilor

în etapa a IV-a:

Conform art. 13 , alin (1)-(3) si art.32 din OMECTS 3064/19.01.2012:

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare și în clasa I se face în urma completării unei cereri-tip de înscriere la unitatea de învăţământ pentru care a optează părintele.

Completarea cererii-tip de înscriere se face la unitatea dorită, în perioada prevăzută de calendarul înscrierii, prin introducerea în aplicația informatică a datelor furnizate de părinte.

Părintele depune, în momentul completării fișei de înscriere, o fotocopie a actului de identitate propriu și o fotocopie a certificatului de naștere al copilului.

Pe lângă documentele menționate anterior, părinții pot depune și documente care dovedesc îndeplinirea criteriilor de departajare, în conformitate cu art. 9 și 10 din metodologie, precum şi îndeplinirea criteriilor specifice ale unităţilor de învăţământ pentru care a optat părintele în cererea de înscriere.

După completare, cererea-tip de înscriere este tipărită, verificată și semnată de părinte.

În cazul existenței unei erori în transcrierea datelor, părinții o semnalează pe loc, iar comisia de înscriere procedează la corectarea greșelii în baza de date computerizată și retipărește cererea-tip corectată din calculator, în vederea semnării de către părinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *