Patru botoşăneni au ajuns la spital cu înţepături de căpuşe

Medicul Petre Radauceanu
Medicul Petre Radauceanu

Numărul botoşănenilor care au ajuns la spital cu înţepături de căpuşe a cunoscut o creştere în ultimele zile. Patru botoşăneni s-au prezentat, în ultimele trei zile, la Unitatea de Primire Urgenţe, după ce au fost înţepaţi de căpuşe. Medicii spun că aceste cazuri s-au înmulţit şi că zilnic ajunge la spital câte un muşcat de căpuşe.

Sunt care au fost la iarbă verde şi au fost muşcaţi de căpuşe, dar sunt şi de la ţară. Cazurile au fost rezolvate. iar pacienţii au fost trimişi pe Secţia de Boli Infecţioase pentru tratament de specialitate pentru a evita efectele bolii Lyme. Vara este lungă şi vom avea cazuri destul de frecvente, a declarat medicul Petre Rădăuceanu, şef UPU SMURD.

Potrivit medicilor, înţepătura de căpuşă nu este dureroasă şi este greu de depistat, însă netratată poate cauza boala Lyme, care duce la paralizie.

Medicii spun că autorităţile ar trebui să facă dezinsecţii în zonele cu iarbă înaltă.

One thought on “Patru botoşăneni au ajuns la spital cu înţepături de căpuşe

  1. Chiar ar fi indicat ca autotitatile sa deratizeze parcurile, fiindca copiii nostri se joaca prin iarba si este foarte periculos, mai ales ca piscatura de capusa nu se simte….., va rog din suflet: DERATIZATI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *