Administratorii contabili de la asociaţiile de proprietari, puşi să dea examen de atestare pe post

viceprimarul Florin Ghiorghita
viceprimarul Florin Ghiorghita

Administratorii contabili de la asociaţiile de proprietari vor trebui să susţină examen de atestare pe post. Reprezentanţii Primăriei Botoşani susţin că atestatele obţinute de administratorii contabili în baza unei ordonanţe mai vechi au fost anulate. Drept urmare, aceştia vor trebui să susţină un nou examen în vederea reatestării.

Tot ce a ţinut de Ordonanţa 600 a fost abrogat, inclusiv atestarea administratorilor contabili. Atunci ei trebuie să se reautorizeze în baza noii legi„, a declarat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.

Examenul va fi susţinut în sediul Incubatorului de afaceri, fostul sediu al Primăriei Botoşani.

Examenul îl vor da în mai multe etape. Este o comisie numită prin dispoziţia primarului care va participa la examinarea acestor administratori-contabili. Noi aşteptăm să îşi depună dosarele, ca să se autorizeze„, a spus Ghiorghiţă.

Cei care nu se vor prezenta la examen pentru autorizare nu vor mai putea funcţiona ca şi administratori contabili la asociaţiile de proprietari.

2 thoughts on “Administratorii contabili de la asociaţiile de proprietari, puşi să dea examen de atestare pe post

  1. [MARKED AS SPAM BY ANTISPAM BEE | Server IP]
    Ce chestie ..auzi ca nu mai pot profesa… va asigur ca pot, acele atestate nu sunt obligatorii. Ele atesta doar ca cine il are se pricepe la meseria asta, ramanadu-le asociatilor libertatea de a angaja o peroana atestata sau nu. Si binenteles se presupune ca cineva din primarie care organizeaza examenele de atestat se mai si pricepe. Sau supermanager, madam Zaiceanu le stie si pe astea…?
    Ca si data trecuta, e o modalitatea de a forta ceva voturi si ceva campanie electorala pe la asociatii. Gheorghita stie cum e, data trecuta Albert Tanasa, Artin Valeriu ( tot pe la PRM ) asta faceau.
    Succesuri
    P.S. atestatele se pot lua la orice primarie nu doar in Botosani, deci la o adica o fi alta primarie ce nu o sa puna presiune pentru eliberarea acestor atestate

  2. Problema reala e alta, conform legii 230 din 2007 asociatiile de proprietari se constitue pe cladire: bloc, scara sau tronson. În Botosani vechii contabili si primaria au indus proprietarii in eroare ascunzandu-le acestora prevederile legii infiintand astfel asociatii de proprietari pe cartier adica doar au schimbat denumirea din locatari in proprietari, toate asociatiile astfel infiintate sunt ilegal constituite iar actele emise de ele sunt lovite de nulitate, atunci despre ce atestari vorbim? despre atestarea infractorilor, probabil ca suntem unica tara in lume care dam atestate pentru infractori in loc sa-i tragem la raspundere penala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *