Sindicaliştii din sănătate acuză că multe dintre promisiunile făcute la comasare nu au fost onorate

liderii SanitasSindicatele din sănătatea botoşăneană acuză că multe din promisiunile lansate odată cu comasarea spitalelor nu au fost onorate. Lia Temciuc, liderul Sanitas la Spitalul Judeţean, spune că deşi au trecut două luni de la comasare contractul nou dintre Spitalul Judeţean şi Casa de Asigurări de Sănătate nu a fost încheiat încă.

Nu ştim încă ce contract va avea spitalul. Mergem pe bâjbâite. Nimeni nu ştie exact cifra, pe ce să contezi, să-ţi faci un calcul. Asta şi cu bulversarea politică care este, nu ştiu dacă îşi dau interesul atât cât ar trebui. Probabil că toţi aşteaptă să se întâmple ceva„, a spus Lia Temciuc.

La rândul său, Octavian Dumitru, liderul Sanitas la niveşul judeţului, consideră că comasarea spitalelor ar fi fost o reuşită dacă se realiza la momentul potrivit.

Momentul oportun a fost depăşit şi nu s-a făcut atunci când trebuie. Spitalele care au avut categorie de grad inferior au acumulat datorii. Acum toată lumea înţelege că motivul pentru care nu sunt bani este comasarea. Nu: motivul pentru care nu sunt bani este că s-a făcut comasarea târziu„, a spus Dumitru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *