Produse lactate cu probleme scoase de la comercializare

produse lactateComisarii de la Protecţia Consumatorului au sancţionat mai mulţi operatori economici  de lactate din judeţ şi au scos de la comercializare smântână care avea termenul de valabilitate expirat. Controalele s-au desfăşurat la un număr de 12 operatori, din care doi sunt producători de lactate. A fost verificată o cantitate de 330 kilograme produse, din care 50 kilograme au fost cu abateri. O cantitate de 30 kilograme produse, în valoare de aproape 1000 lei a fost oprită temporar de la comercializare, iar 7 kilograme de smântână a fost oprită defintiv de la comercializare. Controlul a vizat, potrivit lui Alexandru Zarug, directorul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului,  respectarea prevederilor legale privind protecţia consumatorului, respectiv conformitatea, modul de etichetare a laptelui de consum, produselor lactate, untului şi brânzeturilor.

În urma controlului, o societate a fost amendată cu 10.000 lei pentru că a dus în eroare consumatorul cu produsul scos la vânzare.

Este vorba de brânză de burduf, iar când spui brânză de burduf te gândeşti la o brânză de oaie sau amestec de brânză de oaie şi vacă într-o membrană naturală. Ori ei au ambalat brânza în plastic şi nu este corect. În acest caz trebuie să se scrie brânză frământată în membrană artificială. A fost amendat producătorul„, a spus Zarug.

O altă amendă de 5000 lei a fost dată pentru smântâna expirată, care se afla la vânzare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *