Fost lider PDL, urmărit de acuzaţii de trafic de persoane

marian verenciuc
Marian Verenciuc

Dosarul fostului lider al organizatiei de tineret PD-L Botosani, Marian Verenciuc, trimis in judecata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) sub acuzatia de trafic de persoane, a fost repus pe rolul Tribunalului Iasi.

Toamna trecuta, dupa 11 termene de judecata, instanta a dispus restituirea cauzei la Parchet pentru refacerea materialului de urmarire penala pe motiv ca anchetatorii ar mai fi administrat probe si dupa prezentarea materialului de urmarire penala. Procurorii Serviciului teritorial DIICOT Iasi, cei care au instrumentat dosarul, au contestat insa masura la Curtea de Apel Iasi, si au avut castig de cauza, dosarul fiind repus pe rolul instantei pentru continuarea judecatii. Asa se face ca pe 17 mai va avea loc un nou termen.

Ancheta a inceput la sfarsitul lui 2006 cand, in urma unor plangeri depuse de mai multe tinere din Botosani si Iasi care sustineau ca au fost victimele unei retele de carne vie, Marian Verenciuc a fost arestat de magistratii ieseni sub acuzatia de trafic de persoane. Eliberat patru luni mai tarziu, fostul lider al OT PD-L Botosani a fost cercetat in stare de libertate, iar la inceputul lui 2011 a fost trimis in judecata impreuna cu un complice din Iasi. Potrivit rechizitoriului, in perioada 2004 – 2006, Marian Verenciuc si Sergio Matei Buga (24 de ani) ar fi racolat mai multe tinere pe care le invitau in cluburi si discoteci, le plateau consumatia, intretineau relatii sexuale cu acestea, apoi le promiteau locuri de munca in Grecia ca baby-sitter sau ca dama de companie. Odata ajunse la destinatie, victimele erau preluate de fratele vitreg al lui Verenciuc, Cristinel Grigoras, si obligate sa se prostitueze. Banii pe care tinerele ii primeau de la clienti erau impartiti de cei doi frati, anchetatorii apreciind ca de pe urma exploatarii fetelor, Verenciuc si fratele sau ar fi obtinut peste 76.000 de euro.

Sursa: Monitorul de Botoşani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *