Directorul Penitenciarului Focşani renunţă la funcţie şi se întoarce la Botoşani

Dan Gheorghe Brehuescu
Dan Gheorghe Brehuescu

Penitenciarul Focşani va avea, în curând, un nou director. Funcţia va fi ocupată, prin împuternicire, de o persoană desemnată de reprezentanţii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, ca urmare a faptului că postul nu a fost ocupat de nimeni în urma organizării concursului. Cel mai probabil, locul actualului director, comisarul Dan Gheorghe Brehuescu, va fi preluat de o persoană care îşi desfăşoară activitatea în Penitenciarul Focşani.
În urmă cu câteva luni, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a scos la concurs funcţia de director al Penitenciarului Focşani. Actualul director, comisarul Brehuescu nu s-a înscris la concurs. A fost un sigur candidat înscris, din alt judeţ, care nu a trecut de testarea psihologică. La începutul lunii mai, comisarului Brehuescu îi expiră împuternicirea şi nu doreşte să mai rămână la Focşani, ceea ce înseamnă că funcţia va fi ocupată tot prin împuternicire, dar de către o altă persoană.
Comisarul Brehuescu coordonează activitatea angajaților din cadrul Penitenciarului Focșani de aproape un an și trei luni. El a fost împuternicit în funcția de director al Penitenciarului Focșani pe 15 februarie 2011. Acesta spune că la Focşani a întâlnit oameni deosebiți, atât din rândul angajaților cât și al persoanelor private de libertate, iar Penitenciarul Focșani este unul dintre cele mai liniștite din țară.
Comisarul Dan Gheorghe Brehuescu a venit la Focşani de la Penitenciarul Bacău, unde a îndeplinit funcţia de director adjunct Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar. Înainte de a fi adjunct la Bacău, el şi-a desfăşurat activitatea la Penitenciarul Botoşani, localitate în care se va întorce şi unde locuieşte familia sa.

Sursa Monitorul de Vrancea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *