Două filme vor rula la Cinema Unirea între 27 aprilie şi 2 mai

ceva bun de la viataCinematograful Unirea din Botoşani a pregătit pentru iubitorii de film două producţii recente. Este vorba de două filme româneşti, unul regizat de Dan Piţa, iar celălalt de Radu Jude.

Iată care sunt ele:

1. Ceva bun de la viaţă

Ore de spectacol 15.00 şi 19.00
 
Regia: Dan Piţa 

Cu: Corneliu Ulici, Dragos Dumitru

Gen film: dramă

Ceva bun de la viaţă este o poveste despre prietenie, dragoste, visuri, greutăţi şi împliniri, toate presărate cu speranţă. Doi prieteni crescuţi la casa de copii îşi caută un rost în viaţă în haosul tranziţiei postdecembriste. Deşi nu e ceea ce îşi doresc, Mateo şi Ginel acceptă munca istovitoare în mină ca pe o cale de ieşire din situaţia precară în care se află. Ştiu că viaţa trebuie să aibă ceva bun pentru fiecare şi că depinde numai de ei să se desprindă de incertitudinea pe care destinul le-a aruncat-o în faţă. Această decizie îi împinge pe un drum presărat cu surprize la tot pasul. Fraţi de cruce, cei doi nu încetează să aibă grijă unul de celălalt nici o clipă şi împreună reuşesc să treacă, prin propriile puteri, peste toate
piedicile pe care le întâmpină. De la preocupări mărunte la afaceri riscante, de la întâmplări în stare să provoace râsul la veritabile lecţii despre cei din jur şi de la idealuri mari la trăiri fireşti, Mateo şi Ginel descoperă treptat oamenii, banii şi iubirea. Într-un cuvânt, viaţa. 
 
2.  Toată lumea din familia 

Ore de spectacol: 13.00 şi 17.00

Regia: Radu Jude

Cu: Şerban Pavlu, Mihaela Sîrbu, Sofia Nicolaescu

Gen film: comedie, dramă

Toată lumea din familia noastră tratează cu umor povestea tristă a unui tată şi a
fiicei lui, care vor să petreacă împreună o vacanţă ca-n rai, însă deocamdată sunt
prinşi în iadul relaţiilor de familie de pe pământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *