Fiu de poliţist, băgat la puşcărie

catuse pe mainiAlexandru Bogdan Zetu, fiul unui fost politist, a fost incarcerat joi dupa ce a spart 15 masini si a furat bunurile din ele. Magistratii care l-au trimis dupa gratii au tinut cont ca tinarul avea la activ si alte infractiuni.

Teribilismul si ispravile comise in lant l-au bagat in puscarie pe Alexandru Bogdan Zetu, fiul unui fost politist din comuna Vorona. Acuzat de furt calificat in forma continuata, tanarul a fost ridicat ieri dimineata de politisti si incarcerat. Condamnat in decembrie de Judecatoria Botosani la doi ani si 11 luni de inchisoare cu executare, Zetu a formulat recurs la Curtea de Apel Suceava si a sperat pana in ultima clipa ca va scapa de puscarie, dar miercuri magistratii suceveni i-au respins actiunea ca nefondata. Cum decizia a fost definitiva, Biroul de executari penale al Judecatoriei Botosani a emis de indata mandatul de executare a pedepsei, iar ieri dimineata, la mai putin de 24 de ore de la pronuntarea sentintei, Zetu a fost incarcerat. „A fost depus in Penitenciarul Botosani in vederea executarii pedepsei”, a declarat comisarul sef Gabriel Miron, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie.

Potrivit datelor aflate la dosar, furturile au avut loc in noptile de 28 spre 29 iunie si 30 iunie spre 1 iulie 2011, cand Zetu si trei complici – Gabriel Cosmin Padurariu, Constantin Valentin Andrei si Iulian Alexandru Bisca – au spart 15 masini parcate prin Botosani si au furat mai multe radio-casetofoane auto, statii mobile sau haine pe care le-au vandut mai apoi, prejudiciul total fiind estimat la 10.000 de lei.

Cei trei complici ai lui Zetu au primit pedepse de la un an si sase luni si pana la doi ani inchisoare cu suspendare.

Colectie de dosare penale

Pedeapsa pare destul de aspra, dar in luarea deciziei magistratii suceveni au tinut cont de faptul ca tanarul Zetu mai avea la activ doua condamnari. In urma cu trei ani, desi nu avea permis de conducere, el a condus pe drumurile publice o masina neinmatriculata si a fost condamnat la sase luni cu suspendare, dupa care, in noaptea de 26 spre 27 noiembrie 2009, impreuna cu un alt tanar, a sustras o Dacie SuperNova si a plecat la plimbare cu ea. Trimis in judecata, Zetu a scapat cu o amenda penala de 3.000 de lei, pe care nu a achitat-o nici pana in primavara acestui an, iar Biroul de executari penale al Judecatoriei Botosani a cerut inlocuirea ei cu inchisoarea.

Mai mult, tanarul mai are pe rolul instantei un al patrulea dosar in care este acuzat de violare de domiciliu. Asta dupa ce in iulie 2011 i-a pus pe doi amici de-ai sai, cu care „lucrase” si la furturi, sa dea iama in gospodaria unui voronean pentru a-l intimida. Noaptea, ei au dat buzna in curtea casei, i-au amenintat pe bietii oameni si i-au bagat in sperieti spargandu-le geamurile de la casa. Trimis in judecata, Alexandru Bogdan Zetu risca o noua condamnare penala.

In ianuarie 2010, Alexandru Bogdan Zetu a mai fost implicat intr-un incident, scotand un pistol de autoaparare la o petrecere. Anchetatorii au constatat insa ca pistolul nu a fost folosit, iar tanarul a scapat de dosar penal.

Sursa: Monitorul de Botoşani

One thought on “Fiu de poliţist, băgat la puşcărie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *