Nemulţumiri în AGA de la remuneraţiile membrilor Consiliului de Administraţie de la Modern Calor

Stabilirea modului de retribuire a membrilor Consiliului de Administraţie de la societatea Modern Calor a iscat nemulţumiri în rândul unora dintre aceştia. Joi, Adunarea Generală a Acţionarilor a trebuit să voteze noile remuneraţii ale acestora, propunerea fiind aceea ca membrii Consiliului de Administraţie să fie retribuiţi cu 1% pe lună din valoarea indemnizaţiei directorului general al societăţii. Simion Drelciuc, membru în CA al Modern Calor, care şi-a dat demisia din funcţia de consilier local, consideră că retribuţia este nesemnificativă pe lângă răspunderea avută, asta şi în condiţiile în care există o nouă prevedere care spune că retribuţia membrilor CA este stabilită de AGA. 

Am intrat în Consiliul de Administraţie şi am şi eu un punct de vedere. Este la latitudinea actionarilor să decidă acest lucru. Mai mult, administratorul, în baza contractului, este direct răspunzător de orice acţiune care ar putea duce într-un viitor apropiat sau mai îndepărtat la o pagubă pentru societate. De aceea, există răspundere penală şi civilă. În această situaţie, eu aş propune amânarea semnării contractelor de mandat până intrarea în vigoare a noii ordonanţe. Ştiţi şi dumneavostră, muncă patriotică în România nu se face. 1% reprezintă 32 lei „, a spus Drelciuc.

Acesta a fost susţinut de consilierul local Gheorghe Vâzdoagă. „Pentru 32 lei îţi asumi nişte responsabilităţi foarte mari„, a spus Vâzdoagă.

În ciuda discuţiilor aprinse, membrii AGA au votat ca membrii CA de la Modern Calor să primească acel 1% din indemnizaţia directorului general al societăţii. O parte dintre aceştia au motivat ca şi până acum membrii CA au primit acelaşi procent şi nu au fost nemulţumiri.

Ioan Apostu, secretarul Primăriei Botoşani, a declarat că nu există niciun argument de legalitate a susţinerii propunerii lui Drelciuc.

Membrii CA numiţi anterior aplicării Ordonanţei 109 vor beneficia de o indemnizaţie de 1% din indemnizaţia directorului general, iar membrii numiţi după ar beneficia de o indemnizaţie stabilită de către AGA. Guvernul a făcut nişte precizări în sensul că, în cursul anul 2012, se aplică în continuare prevederile Ordonanţei 179, în sensul că indemnizaţia membrilor CA este de 1% din remuneraţia directorului general„, a precizat Apostu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *