Sindicatele fac demersuri la nivel naţional pentru a clarifica situaţia candidaţilor respinşi din cauza facultăţilor neacreditate

Liviu Axinte, liderul LSI
Liviu Axinte, liderul LSI

Reprezentanţii Ligii Sindicatelor din Învăţământ au făcut intervenţii la nivelul federaţiei pentru a vedea ce se întâmplă cu acei candidaţi la posturile din învăţământ, respinşi din cauza facultăţilor neacreditate. Liviu Axinte susţine că cei 20 de candidaţi au fost respinşi de firma SIVECO, care în niciun caz nu reprezintă Ministerul Educaţiei şi consideră un abuz, din moment ce aceşti candidaţi deţin o diplomă de studii universitare. La concursul pentru ocuparea posturilor în învăţământul botoşănean s-au înscris peste 800 de candidaţi.

Celor aproape 20 de candidaţi li s-a respins dosarul urmare a unei adrese trimise de la firma SIVECO. Din punctul nostru de vedere, noi nu suntem angajaţii lui SIVECO. Această decizie este corect să fie asumată de Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar, nu SIVECO. Vorbim de nişte persoane care, la data înscrierii la acest concurs, deţin diplomă de licenţă, timbru sec aplicat pe diplomă. Şi vorbim de oameni care anul trecut au putut participa la concursul de titularizare, acum doi ani au putut participa şi anul acesta dintr-o dată nu pot participa. Nu ştiu dacă este în regulă„, a precizat Liviu Axinte.

Liderul LSI consideră că această problemă trebuie tranşată de Ministerul Educaţiei pentru ca oamenii să nu mai fie puşi pe drumuri. O măsură ar fi anularea diplomei în instanţă de către MEC, mai spune Axinte, dacă facultăţile respective nu sunt acreditate.

Peste 800 de candidaţi înscrişi pe posturile din învăţământ. Câţiva zeci respinşi, din cauza facultăţilor neacreditate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *