Centrul vechi, divizat în trei zone

Centrul Vechi din BotosaniCentrul vechi al municipiului Botoşani va fi divizat în trei zone. Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local de pe 26 aprilie există un proiect de hotărâre privind instituirea unor măsuri de administrare a zonelor pietonale din centrul istoric al municipiului. Practic, Executivul Primăriei propune zonarea Centrului istoric. Sunt propuse trei zone, respectiv de la situl arheologic la Biserica Uspenia şi continuitate pe strada Săvenilor. Aici, se vor putea desfăşura activităţi de prezentare şi comercializare artă plastică, carte, artizanat şi flori.

Zona a doua cuprinde Piaţa 1 Decembrie latura dreapta, sens dintre Victoriei spre strada 1 Decembrie 1918 şi este destinată comercializării produselor meşteşugăreşti şi industriale.

Zona a treia va cuprinde Piaţa 1 Decembrie latura stâmgă, sens dintre strada Victoriei spre strada 1 Decembrie. În această zonă vor exista standuri pentru comercializarea de produse alimentare tradiţionale.

Amplasamentele concrete vor fi stabilite de executivul Primăriei funcţie de solicitări şi în aşa fel încât să nu obtureze vitrinele spaţiilor comerciale şi accesele.

De asemenea, agenţii economici care deţin spaţii în centrul istoric pot amplasa standuri de prezentare a produselor la faţada spaţiilor comerciale.

În perioada estivală pot fi amenajate terase pentru alimentaţie publică. Utilizarea amplasamentelor în zonele pietonale din Centrul istoric se efectuează pe baza acordului emis de Primăria Botoşani şi din momentul şi pentru perioada pentru care s-a efectuat plata. Contravaloarea utilizării amplasamentelor este de 0,5 lei-mp, pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *