Noi anchete la elevii care au primit calculatoare prin declaraţii false

calculator elevDosarele a câtorva zeci de beneficiari ai ajutorului de 200 de euro pentru achiziţia de calculatoare, precum şi ai programului „Bani de liceu” vor fi din nou verificate, după ce s-a stabilit că aceştia au beneficiat de drepturi de la stat declarând venituri false.

Neregulile au fost descoperite de Curtea de Conturi şi vizează un număr de 26 de copii care au primit bani prin programul „Euro 200” şi 51 de elevi ce vor trebui sa returneze sumele primite prin programul „Bani de liceu” în 2011.

Se vor face reverificări acolo unde s-au acordat nejustificat ajutoare financiare pe baza anchetelor sociale. Este etapa de reverificare până la începutul lunii mai, iar verificare se face de primării. Li s-a pus în vedere să verifice cu mare atenţie, pentru că există discrepanţe între ce a găsit Curtea de Conturi şi ce au declarat în adeverinţe„, a spus Daniel Botezatu, inspector general adjunct al IŞJ.

Astfelo de cazuri au fost identificate la beneficiarii de la Darabani, Flamanzi şi Vorona.  Anul trecut la nivelul judetului Botosani au fost 968 de beneficiari la „Euro 200” si 4.997 la „Bani de liceu”.

În urma acestor anchete, elevii care au încasat ilegat banii de la stat vor trebui să îi returneze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *